FinansWatch

DAB nedskriver kvart milliard - genopretningsplan ikke klar

Et minus på 396 mio. kr. før skat efter årets første ni måneder efterlader Danske Andelskassers Bank med et hul på 2,5 procentpoint op til solvensbehovet. Banken hemmeligholder indtil videre genopretningsplan, der da heller ikke er fuldstændig klar.

230 mio. kr. i nedskrivninger fra tilsynet, og dermed et samlet minus på 396 mio. kr. før skat - og en solvens 2,5 procentpoint under behovet på 12,6 pct.

Sådan ser den kedelige virkelighed ud for Danske Andelskassers Bank ifølge det regnskab, der tidligere på måneden blev udskudt da det stod klart, at Finanstilsynet vil kræve markante nedskrivninger.

Banken er endnu ikke klar til at fortælle, hvordan det hul skal fyldes, fremgår det af regnskabsmeddelelsen:

”Vi har drøftet vores udkast til en genopretningsplan for solvensen med Finanstilsynet. På mange områder er vi faktisk allerede i gang med eksekveringen. Desværre kan vi endnu ikke offentliggøre, hvilke elementer, der indgår i genopretningsplanen, men det skal understreges, at vi vil lave de nødvendige tiltag," skriver direktør Jan Pedersen og fortsætter:

"Det skyldes bl.a., at de endelige konklusioner fra Finanstilsynet først er modtaget ultimo november 2013, og at Danske Andelskassers Banks tiltag naturligvis af hænger heraf. Hertil kommer, at der er dialog med forskellige eksterne interessenter, og at der af såvel konkurrencemæssige som fortrolighedsmæssige årsager ikke kan oplyses nærmere herom på nuværende tidspunkt."

Banken mangler ifølge en opgørelse fra tilsynet 234 mio. bare for at opfylde solvenskravet. Tilsynet har i alt fundet nedskrivninger for 461,3 mio. kr., men en stor del af dem har banken udgiftsført i andet kvartal.

 

Opdateret

 

Tidligere:

DAB nedskriver kvart milliard - genopretningsplan ikke klar

11 banker er på Finanstilsynets hemmelige liste

Liste: Disse banker trænger til kapital

DAB-formand: Vi ønsker ikke en fusion

Så stort er tilsynshug til Danske Andelskasser Bank

Solvensudfordret bank får påtale for overrenter

DAB ryger på observationslisten

DAB: "Aldrig rart at bøvle med en solvensmæssig udfordring"

Pedersen: Alle muligheder overvejes for at genoprette solvensen

Danske Andelskassers Bank i solvensproblemer 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs