FinansWatch

Skatteminister om skattelysag: "Det er ikke i orden"

Jyske Bank-sag fører til styrket indsat mod skatteunddragelse.

Foto: Lars Krabbe

"De ting, vi har set i medierne i de sidste uger, er ikke i orden, og det bekræfter mig i, at regeringens fokus på grænseoverskridende skatteunddragelse er nødvendigt."

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra skatteminister Holger K. Nielsen, efter en række DR-programmer om skattely, der blandt andet har haft markant fokus på Jyske Banks schweiziske afdeling, har bragt fornyet opmærksomhed omkring emnet.

Ministeren sætter derfor nu 40 mio. kr. af til styrke indsatsen på området, nedsætter en taskforce og tager initiativ til at få lavet et kodeks om god skatterådgivning for "at at styrke branchen og rådgiverne på området."

Minister samler skatterådgivere i nyt etisk udvalg

"Danmark og de øvrige nordiske lande har i flere år gået forrest i indsatsen mod grænseoverskridende skatteunddragelse og bekæmpelse af brugen af skattely-konstruktioner. Regeringen har de seneste to år gennemført en systematisk indsats rettet mod både virksomheder og enkeltpersoners brug af skattely," lyder det i pressemeddelelsen der fortsætter:

Skattedoping er bankernes Omerta 

Nye afsløringer

"Nye afsløringer viser imidlertid, at grænseoverskridende skatteunddragelse hos både enkeltpersoner og virksomheder i form af brug af skattely-lande fortsat udgør en udfordring. På den baggrund ønsker regeringen at styrke indsatsen mod den grænseoverskridende skatteunddragelse og brugen af skattely."

ATP vil have svar fra Jyske 

Skatteministerens plan har følgende tre ben:

- SKATs indsats mod grænseoverskridende skatteunddragelse styrkes i form af et nyt skattelyprojekt. Projektet skal med udgangspunkt i konkrete sager fokusere på såvel skatteydernes som på rådgivernes rolle.

Målet er at afdække karakteristika bag skattelykonstruktioner og dermed skabe bedre mulighed for at identificere potentielle sager om beløb, der ulovligt holdes uden for dansk beskatning. Desuden skal der undersøges muligheder for bedre udnyttelse af eksisterende internationale udvekslingsaftaler om skatteoplysninger for at begrænse ulovlig brug af skattely.

Det nye skattely-projekt igangsættes 1. januar 2014. Der afsættes i alt 40 mio. kr. over de næste 4 år til projektet.

- Regeringen nedsætter desuden en tværministeriel task-force, som skal styrke samarbejdet mellem myndighederne samt se på lovgivningen på området.

- Samtidig tager regeringen initiativ til et styrket branche- og rådgiversamarbejde om udfordringerne knyttet til skattely, hvor blandt andet skatterådgivernes rolle og ansvar indgår som tema. Sigtet er at styrke indsatsen mod ulovlig skatteunddragelse og rådgivning samt at få udarbejdet et kodeks for god skatterådgivning.

Kilde: Skatteministeriet

 

Opdateret

Mere fra FinansWatch

Bankdirektør i Djursland har argumenterne for rentejustering klar

Både privatkunder og erhvervskunder i Djurslands Bank modtager fra sommer nye rentevilkår på deres opsparing. "Når vores indlån fortsat stiger med den kraft, det gør, så er vi nødt til at gøre noget," lyder forklaringen fra adm. direktør i Djurslands Bank, Lars Møller Kristensen.

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs