FinansWatch

ATP vil have svar fra Jyske

Jyske Bank er blevet beskyldt for at bidrage til skatteunddragelse efter en dokumentar på DR, og nu ønsker ATP's chef for danske aktier Claus Wiinblad et klart svar fra banken. Det skriver Nyhedsbrev for Bestyrelser.

"Vi har set udsendelsen på DR, og isoleret set er der forhold og udtalelser, der ser uheldige ud. Derfor har vi selvfølgelig taget kontakt til Jyske Bank for at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag," siger ATP's Claus Wiinblad til Nyhedsbrevet.

Claus Wiinblad understreger desuden, at ATP tager afstand fra rådgivning om skatteunddragelser og går ud fra, at Jyske Bank lever op til alle regler og retningslinjer for god rådgivning.

Ved udgangen af 2012 sad ATP på 2,11 pct. af aktiekapitalen i Jyske Bank ifølge ATP's opgørelse over koncernens børsnoterede aktier.

Hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der ifølge ugebrevet sidder på 0,8 pct. af aktierne i Jyske Bank, har man noteret sig bankens afstandtagen til anklagerne.

Jyske tager afstand

"LD noterer sig, at Jyske Bank klart tager afstand fra medvirken til skatteunddragelse, og at banken ønsker sagen oplyst bedst muligt blandt andet ved at bede DR om at udlevere de samlede optagelser," siger administrerende direktør Dorrit Vanglo ifølge Nyhedsbrev for bestyrelser.

Jyske Bank har reageret på dokumentaren ved at afvise alle anklager, anmelde DR til politiet i Schweiz og opfordre DR til at lægge alt råmaterialet fra filmen frem. At lave optagelser med skjult kamera er nemlig en kriminel handling i Schweiz.

"Jyske Bank har ikke foretaget sig noget ulovligt, men tværtimod anbefalet lovlige løsninger til "kunden" modsat hans ønske," skriver banken i en pressemeddelelse.

Ifølge dokumentaren foreslår en ansat i banken, at en dansker skal flytte til England, etablere selskab i Gibraltar og bankkonto i Schweiz for at eliminere skatten af kommende millionindtægter.

 

/ritzau/FINANS

 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs