FinansWatch

Her er Jyske Banks brev til DR

Jyske Bank har via sin advokat krævet, at DR lægger alle 11 timers råbånd fra optagelserne i Schweiz frem. Argumentet er, at DR's dokumentarchef tidligere er dømt for injurier.

Er man i al fremtid forpligtiget ud over et sædvanlige til at bevise sin uskyld, når man én gang tidligere er dømt skyldig?

Det synes Jyske Banks advokat Michael Christiani Havemann at mene, idet han i et brev til DR forlanger, at statsradiofonien skal fremlægge samtlige 11 timers råbånd optaget i forbindelse med sagen om skatteunddragelse i Schweiz.

Læs hele brevet på Jyske Banks hjemmeside her

Argumentet er, at DRs dokumentarchef Steen Jensen ifølge Havemann blev dømt for injurier i 2011, hvor dommen blev baseret på bevidst udeladelse af oplysningerne, der kunne have ændret fremstillingen af sagen.

"Det må på baggrund af sagen fra 2011 være både rimeligt og naturligt, at DR accepterer fuld transparens i sit researchmateriale for at vise, at DR ikke accepterer gentagelser. Efter min vurdering er dette en glimrende lejlighed til at få præcedens for, at DR anerkender muligheden for kontrol af sin objektivitet og lødighed, herunder ved indsigt i råbånd," skriver Michael Christiani Havemann.

Anders Dam: Ikke noget at komme efter

Direktør afviser

DR Danmarks nytiltrådte direktør Anne-Marie Dohm siger dog til FinansWatch' søstersite MediaWatch, at hun har set alle optagelserne igennem, og at hun kan stå inde for dem. Hun afviser ligeledes, at lægge råbåndene frem.

"Jeg har set optagelserne igennem minut for minut" 

I brevet udtrykker advokaten ligeledes harme over, at DR ikke har spurgt skatteministren og andre politikere, hvorfor de ikke tidligere har haft noget problem med de skattelove, der giver Jyske Bank ret til at drive sin virksomhed i Schweiz.

"Ej heller omtales, at det - naturligvis fuldt lovlige - forløb, som banken efterfølgende præsenterer som en emigrationsmulighed (udflytning til UK med status som resident og konti på Gibraltar/schweiz), er en ofte og helt almindelig anvendt fremgangsmåde, som både de danske ministre og politikere, samt de danske skattemyndigheder er fuldt bekendte med og har anerkendt i minimum 40 år," skriver Michael Christiani Havemann til DR.

Finansråd tager afstand fra rådgivning om skattefusk

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs