FinansWatch

Anders Dam: Ikke noget at komme efter

Ordførende direktør i Jyske Bank mener ikke, at der er noget at udsætte på Jyske Banks rådgivning i DR Dokumentaren "I Skattely".

Anders Dam | Foto: LIND OLE

Jyske Bank har været udsat for hård kritik, efter DR Dokumentaren "I Skattely" viste en af bankens formuerådgivere i Schweiz, som gav en undercover DR-journalist gode råd til, hvordan skattebilletten kunne minimeres.

Ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam udtaler sig nu for første gang i sagen. Det sker over for Berlingske Business. Direktøren gentager opfordringen til DR om at lægge samtlige 11 timers optagelser af rådgivningen frem, så Jyske Bank kan vurdere, om der er noget at komme efter. Han understreger over for avisen, at man på nuværende tidspunkt ikke mener, der er "noget at komme efter."

"Vi undrer os såre over, at DR ikke tager udgangspunkt i vores skriftlige rådgivning, som er bankens officielle rådgivning til manden, idet banken ikke rådgiver om skat. Vi anbefaler netop, at manden bruger eksperter til den del, for Jyske Bank har ikke kompetencen til det. Han kan have nogle ideer, men han har ikke kompetencen og beføjelserne til at rådgive om skat," siger Anders Dam til Berlingske Business.

Jyske Banks advokat i sagen Michael Christiani Havemann har ifølge Berlingske sendt et brev til generaldirektør og bestyrelsesformand i DR, hvor han argumenterer for, at Jyske Bank skal have de 11 timers råbånd at se. DR har dog ikke tænkt sig at fremlægge sine råbånd, har koncernen flere gange sagt.

 

Tidligere Sydbank-ansat: Jeg har hjulpet folk i skattely

Finansråd tager afstand fra rådgivning om skattefusk

DR: Vi har ikke noget at skjule

Bagmandspolitiet: Kritisabel og skruppelløs rådgivning i Jyske

Advokat revser Jyske Bank 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs