FinansWatch

Gebyrer: Kun én bank gør som Jyske

Jyske Bank er en af bare to banker, der både opkræver oprettelsesgebyr og et årligt gebyr for at have en helt almindelig indlånskonto. Jyske Bank er dog klart den dyreste.

Kun to danske banker opkræver både oprettelsesgebyr og et løbende årligt gebyr for den basale indlånskonto, som bankerne er tvunget til at tilbyde og som er rettet mod de svageste bankkunder.

Det viser FinansWatch' gennemgang af priserne på denne type konto, hentet på Finansrådets portal basalindlånskonto.dk.

Den ene er Jyske Bank, som pr. 1. november vil hæve oprettelsesgebyret fra 400 kr. til 900 kr. samtidig med, at kunderne skal betale 200 kr. om året for at beholde kontoen. Prisstigningen kommer for at skræmme urentable kunder væk, som vil skifte bank, fordi deres nuværende bank har lukket for kassefunktionen i den lokale filial.

Den anden er Totalbanken, som kræver 200 kr. i oprettelsesgebyr og 200 kr. i årligt gebyr.

Intet oprettelsesgebyr i Danske

Gennemgangen af bankernes priser viser, at kun fire banker kræver et oprettelsesgebyr. Det drejer sig om de nævnte Jyske Bank og Totalbanken, samt Djurslands Bank og naboerne i Sparekassen Djursland, som tager henholdsvis 375 kr. og 500 kr. i oprettelse. Pengeinstitutterne på Djursland kræver dog ikke et løbende gebyr for kontoen.

Til gengæld er der - ud over Jyske bank og Totalbanken - ti banker, som kræver et løbende gebyr for at have den basale indlånskonto. Gebyrerne varierer markant, fra 100 kr. årligt i Dronninglund Sparekasse, over Danske Banks udskældte gebyr på 120 kr. årligt, til 600 kr. årligt i Hvidbjerg Bank for en konto uden anden service end muligheden for at indsætte og hæve penge. I disse ti banker slipper man altså for oprettelsesgebyret, men ikke for den løbende betaling.

I alt har 76 banker lagt deres priser for en basal indlånskonto op på Finansrådets prisportal, mens 19 banker ikke har villet deltage.

Prislisten viser også, at blandt de store banker, så er Danske Bank og Jyske Bank de eneste, der opkræver gebyrer for en almindelig indlånskonto. Nordea, Sydbank, Nykredit og Arbejdernes Landsbank opkræver ikke hverken startgebyrer eller løbende betalinger for at have kontoen. Her kræves der heller ikke betaling for at få et hævekort.

Jyske: Gebyr kan blive fordoblet om to uger

Jyske Bank varsler en forhøjet betalingsmur

Jyske Bank: 100 kr. for at hæve kontanter 

 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs