FinansWatch

Danske Bank, Kalles Kaffe og Helges Pølser

Storbank har fundet utraditionelle samarbejdspartnere.

Kalles Kaffe, Steffs Place og Helges Pølser.

Normalt er det ikke den type navne, man finder i pressemeddelser fra Danmarks største bank.

Men det er det, når det drejer sig om samarbejdspartnere til Danske Banks mobile betalingsplatform, MobilePay. Ca. 600.000 danskere har tilmeldt sig MobilePay, og for første gang bliver det nu muligt at betale med mobilen i udvalgte butikker.

Foruden Kalles Kaffe, Steffs Place og Helges Pølser drejer det sig om tre forskellige taxifirmaer.

"De seneste fem måneders udvikling har overbevist os om, at mobile betalinger er en snebold, der ruller hurtigere og hurtigere. Vi er overbeviste om, at brugervenligheden vil få mobilbetalinger til at vinde stærkt frem i butikker i de kommende år," siger chef for forretningsudvikling i Danske Bank, Jesper Nielsen.

Tester systemet

Danske Bank forventer inden årets udgang at være klar med en betalingsløsning til butikkerne. I første omgang tester banken systemet hos en række udvalgte butikker.

Det store spørgsmål ikke mindst blandt Danske Banks konkurrenter er, hvordan banken skal tjene penge på MobilePay.

Danske Bank har gjort det gratis for den første million danskere, der er med frem til 1. januar 2016. Derudover er det gratis for dem, der er med i bankens kundeprogram. Danske Bank holder kortene tæt til kroppen, når det drejer sig om eventuelle betalingsmodeller. I første omgang bliver det gratis for testvirksomhederne.

Men som det ser ud nu, vil det ikke være et problem at få et vist bidrag fra butikkerne, blot det er konkurrencedygtigt, lyder det fra Jakob Karlsen, der ejer Kalles Kaffe.

"Det er fedt at være med i et sådant forsøg, og vores erfaringer er gode. Vi har før været med til at teste sms-betalinger, men det var alt for besværligt," siger Jakob Carlsen til epn.dk.

Oplagt til mobil betaling

Kalles Kaffe lever af at sælge kaffe fra mobile salgsteder og er til stede i København og Aalborg. Og den type handel er oplagt til mobil betaling, mener Jakob Karlsen. For at kunne modtage betaling kræves der en smartphone eller en tablet med et simkort. Alternativet er en dankortautomat.

Men at have en Dankort-automat koster ca. 6.000 kr. om året plus moms, og den slides hurtigt, når den transporteres så meget rundt.

"Vi slider på vores automater, og batterierne holder ikke evigt. Et batteri til en Dankort-automat koster ca. 450 kr., så det løber også op. Den slags problemer har man ikke med tablets eller smartphones," siger Jakob Karlsen.

Han er tilfreds med ikke at skulle betale noget under testperioden - "der er jo dukket nogle småfejl op undervejs," som han udtrykker det. Men han vil ikke have specielt meget imod at skulle betale på et senere tidspunkt.

Tøvende konkurrenter

"I forvejen betaler vi jo 0,25 pct. af omsætningen til Nets for at bruge Dankortet. Det er jo ikke meget, og hvis Danske Bank kan holde sig på det niveau eller under, er det fint nok med mig," siger Jakob Karlsen.

Danske Bank har i høj grad brugt MobilePay som markedsføring og har nu ca. 600.000 brugere. De øvrige banker er gået sammen om en mobil betalingsplatform, der kaldes "Swipp." Men den har ikke samme udbredelse.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere