FinansWatch

Ole Andersen anbefalede selv Kolding som direktør

Det var på Ole Andersens opfordring, at Eivind Kolding sagde ja til direktørstillingen i Danske Bank. Nu har Ole Andersen selv valgt en ny kandidat.

Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen har haft en ganske afgørende betydning for Eivind Koldings karriere. For snart to år siden anbefalede Ole Andersen nemlig Kolding at stille sig til rådighed for banken som CEO. Efter præcis 1 år og 7 måneder i direktørstolen er Eivind Kolding blevet skubbet ud af selvsamme Ole Andersen.

Ole Andersen var næstformand i Danske Bank i efteråret 2011, hvor Peter Straarups afløser skulle findes. Eivind Kolding var som bankens formand også en del af de udvalg, der skulle finde den kommende topchef. Lige indtil Ole Andersen kom med et forslag.

"I midten af november (2011, red.) havde jeg en samtale med Eivind, hvor jeg på bestyrelsens vegne opfordrede ham til at overveje at stille op. Efter kort betænkningstid kom han tilbage til mig og sagde, at han havde overvejet og ville gerne stille sig til rådighed," fortalte Ole Andersen til Ritzau Finans efter ansættelsen af Eivind Kolding.

Rokaden gjorde samtidig Ole Andersen til ny formand, da Eivind Kolding 15. februar 2012 indtog direktørstolen i Danske Bank.

Godt 1½ år senere mener Ole Andersen, at der er behov for en anden kompetence på direktørposten.

"Vi er nu i en fase, hvor det handler om, at transformere banken, så den bliver endnu mere kundeorienteret. Bestyrelsen ønsker samtidig, at ledelse og organisation eksekverer hurtigt på alle parametre og dermed sikrer øget konkurrenceevne og lønsomhed. Bestyrelsen har vurderet, at det - trods Eivind Koldings mange faglige og menneskelige kvaliteter - i denne fase er nødvendigt at have en administrerende direktør med dybere bankkompetencer. Derfor har vi udpeget Thomas F. Borgen som ny administrerende direktør," siger Ole Andersen i dag i en fondsbørsmeddelelse.

Efter ansættelsen af Eivind Kolding lagde Ole Andersen vægt på, at man havde haft adskillige kandidater, men at Kolding slet og ret var den mest kvalificerede til opgaven.

Danske Bank-formand: Vi har ansat den bedste kandidat 

Eivind Kolding stopper i Danske 

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs