Ny formand: Fusion er drevet af lyst

Der er ingen tvang eller problematiske engagementer, der driver Svendborg Sparekasse og Vestfyns Bank i armene på hinanden, understreger den ny formand.
Formand for Vestfyns og den kommende Fynske Bank Peter Cederfeld
Formand for Vestfyns og den kommende Fynske Bank Peter Cederfeld

Der er ikke den mindste snert af tvangsægteskab over brylluppet mellem Vestfyns Bank og Svendborg Sparekasse. Det understreger den ny formand, der indtil nu har været formand i Vestfyns Bank.

"Vi ser frem til at åbne et nyt kapitel i den fynske bankhistorie med etableringen af Fynske Bank. Det er et privilegium, at vi har mulighed for at sk abe en fusion drevet af lyst, og som er funderet i klare vækstmål. Vi forventer, at Fynske Bank vil drage fordel af væsentlige synergier og ikke mindst vækstsynergier som følge af en fælles stærk kapitalbase, øgede kompetencer og lavere omkostninger,” udtaler Peter Cederfeld i en meddelelse.

Samme pointe understreges i samme meddelelse, af Fynske Banks kommende direkte Petter Blondeau, der før sit skifte til Svendborg Sparekasse var direktør i Diba Bank.

"Det er en fusion drevet af ligeværdighed og stor lyst til kontrolleret vækst. Svendborg Sparekasse og Vestfyns Bank deler allerede i dag samme kundetilgang og værdisæt, og det vil Fynske Bank bygge videre på. Kunderne vil fortsat blive mødt i øjenhøjde der, hvor de er og af de samme medarbejdere. De vil blive mødt af en bank med et oprigtigt engagement og af en bank, som prioriterer nærværende betjening og individuelle løsninger højt,” skriver han.

Banken får et samlet udlån på 3,1 mia. kr. og et indlån på 4,3 mia. kr. Egenkapitalen vil  - beregnet pr. 30. juni - udgøre 791 mio. kr. hvilket giver en solvens på 20 pct. mod et behov på 11 pct.

Hovedkontoret, hvor bestyrelsen og direktionen skal holde til kommer til at ligge i Svendborg, mens der anlægges en udvidet filial i Vestfyns Banks højborg Assens, hvor enkelte stabsafdelinger også fastholdes, oplyser formanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også