FinansWatch

Jyske Bank: 100 kr. for at hæve kontanter

Jyske Bank har nu fastlagt gebyret for andre bankers kunders tranaktioner i Jyske Banks kasser. Det viser annoncer i dagspressen tirsdag.

Kollegerne til Jyske Bank lukker kasserne i filialerne. Det vil Jyske Bank ikke gøre, men omvendt vil banken heller ikke være bank for hele Danmark. Det sagde ordførende direktør i bank til Ritzau Finans i forbindelse med regnskabet for andet halvår.

Da var banken i gang med overvejelser om at sætte gebyr på ikke kunders hævninger i Jyske Bank. De overvejelser har nu mundet ud i, at der sættes gebyrer på 100 kr. på for andre bankers kunder i Jyske Bank.

Der er et gebyr på indbetalinger og kontanthævninger på 100 kr., mens de er gebyrfrie for kunder i banken. Andre serviceydelser har gebyrer på 25-50 kr. for kunder i Jyske Bank, mens de for andre bankers kunder er 100 kr. Enkelte ydelser som køb og salg af valuta, optælling af mønter og salg mønter i rulle koster 150 kr. for andre bankers kunder.

Vil ikke være hele Danmarks bank

Ved brug af alle ydelser en gang årligt koster det ikke-kunder 1050 kr., mens kunder i Jyske Bank "kun" skal betale 206 kr., fremgår det af annoncen.

Ved halvårsregnskabet sagde Anders Dam, at Jyske Bank her ikke lyst til eller mulighed for at være bank for hele Danmark og derfor vil lægge gebyr på ikke kunders transaktioner i banken, men størrelsen var ikke beregnet på det tidspunkt. Det er den så nu.

Han bekræftede dengang dog, at han ikke umiddelbart havde planer om at fjerne kasserne i Jyske Bank, som flere konkurrenter har gjort i stort omfang.

"Jeg håber, vi kan fastholde kasserne. Da vi gerne vil yde den service for vores gode faste kunder," sagde han og tilføjede:

"Vi vil godt tage vores andel af den kundeandel der ikke er rentabel, men vi kan ikke tage imod store strømme fra andre. Vi kan ikke være bank for hele Danmark."

Kaffen stadig gratis

Konkurrenterne har ifølge direktøren lukket 50-75 pct. af filialer med kassefunktion.

"Det øger risikoen for, at de benytter sig af vores funktioner. Faktisk frygter vi et rend af andre bankes kunder, og derfor overvejer vi gebyrer for kunder, der kun bruger kassefunktioner - både vores egne og andre bankers kunder," forklarede direktøren og tilføjede:

"Vil andre bankers kunder undgå at betale, skal de blive helkunder hos os, men også de af vores kunder, der kun bruger kassen skal til at betale," understreger han.

Nu tilbyder han dem så en kop stadig gratis kaffe i annoncen og en snak om fordelene ved at skifte til at blive kunde i Jyske Bank.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs