FinansWatch

Avis: Ny minister vil hegne investeringsbanker ind

De største banker skal have interne branddøre, som sikrer, at de risikofyldte dele kan vælte, uden det rammer de privatkundevendte dele, mener Henrik Sass Larsen.

Danmarks nye erhvervs- og vækstminister er knap tiltrådt, før han varsler ny skrappere regulering af bankerne. I dagens Berlingske Business lufter han tanker om, at der skal være indre boldværk i de store banker, som forhindrer, at de risikofyldte aktiviteter vælter de sunde dele i en krise.

"Jeg sørger for at sætte en masse branddøre op mellem de forskellige områder, sådan at det hele ikke falder sammen, hvis der er et sted, der falder. Det var intentionen i sin tid, da Socialdemokraterne i 2008 foreslog, at man skulle lave en opdeling af de store finanskoncerner," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen til Berlingske.

Han mener derimod ikke, at man decideret skal splitte bankerne op, skriver avisen. Det har en række kritikere ellers løbende foreslået. Henrik Sass Larsen vil ikke uddybe, hvordan de omtalte branddøre præcis skal konstrueres. Det handler om at skille private banking fra investment banking, siger han.

Avis: Sass vil undersøge stigende realkreditgebyrer

Aaen: "Jeg kan ikke komme i tanker om en stramning, regeringen ikke kan få igennem med os"

Engbergs kovending isolerer Danske og Finansrådet

Engberg: SIFI-krav haster Sass tror ikke på kreditklemme

Aviser: Sass klar til bankregulering med Enhedslisten

Energien er Sass' største aktiv

Ny minister vil stække store banker 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs