FinansWatch

Lolland-aktionærer står til tre fjerdedele af ny bank

Nye regnskaber viser, at Lollands Bank kommer ind til fusionen med tre gange så meget kapital som fusionspartnerne i Vordingborg. Dermed står den både stærkere og større banks aktionærer til at sætte sig på tungt på den kommende fusionsbank.

Målt på forretningens størrelse er Lollands Bank en anelse større end fusionspartnerne i Vordingborg Bank.

De to banker har en balance på henholdsvis 1,78 mia. kr. og 1,17 mia. kr., og har udlån på henholdsvis en 1,09 mia. kr. og 760 mio. kr.

Lollands Bank vil fusionere med Vordingborg 

Men bundsolide Lollands Bank aktionærer kommer fremover formentlig til at have meget, meget mere at skulle have sagt i fusionsbanken end Vordingborg Banks aktionærer.

Regnskab: Lollands Bank halverer nedskrivningerne 

Det fremgår nemlig af de to bankers meddelelse om fusionplanen til fondsbørsen, at fordelingsforholdet vil tage udgangspunkt i egenkapitalen per 30. september.

Samtidig har de to banker fremlagt regnskab for første halvår. Heraf fremgår det, at Vordingborgs egenkapital efter et underskud på 7 mio. kr. før skat et barberet ned til 103 mio. kr.

I Lolland kan man derimod fremvise et overskud på 14,3 mio. kr. før skat, og har dermed en egenkapital på 309,9 mio. kr., næsten præcis tre gange så stor som Vordingborg Banks.

Dermed antyder en simpel beregning, at Lolllands Bank aktionærer vil sætte sig på tre ud af fire aktier i den nye bank - en markant større andel, en udlån eller balance antyder.

Målt på markedsværdi ser handlen dog noget mere fair ud for Vordingborg-aktionærerne - umiddelbart inden fusionsmeddelelsen var Vordingborg Bank 35 mio. kr. værd, mens Lollands Bank var lige under 150 mio. kr. værd.

Og som regnskaberne klart viser, er det da også for Lollands Banks penge, forretningen skal drives. Vordingborg Bank er efter underskuddet reduceret til en solvensoverdækning på 0,8 procentpoint, mens Lollands Bank ankommer med en overdækning på 7,5 pct.

Inden skæringspunktet for beregningen d. 30 septemer skal Vordingborg Bank også have Finanstilsynet på besøg, hvilket kan sænke egenkapitalen yderligere.

Lolland afventer tilsynsbesøg i Vordingborg 

Solvensen i fusionsbanken vurderes til at lande på 16,9 pct. mod et individuelt behov på 10,8 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs