FinansWatch

Lolland afventer tilsynsbesøg i Vordingborg

Snakken om fusion mellem Lollands og Vordingborg Bank har pågået siden foråret, men ingen beslutninger skal for alvor tages før tilsynet har været på inspektion i Vordingborg Bank her i august.

Det var omkring midt i foråret i år, at bestyrelsesformand i Lollands Bank Preben Pedersen greb knoglen og ringede til sin formandskollega i Vordingborg Bank for at spørge, om en fusion mellem de to banker kunne have interesse.

Det var ikke umiddelbart en tanke, der havde strejfet Morten Lynge Andersen, men snakke kunne man jo altid. Siden slutningen af juni har de to bestyrelser så forhandlet reelt om en fusion, men en ting skal på plads inden de første juridiske skridt for alvor tages: Et tilsynsbesøg i Vordingborg Bank.

Sådan fortæller Preben Pedersen om forløbet frem mod i dag, til FinansWatch

Banken forventer Ulrik Nødgaards folk på besøg i anden halvdel af august, og udfaldet af inspektionen er afgørende for det fortsatte samarbejde.

"Vi har ingen forventninger til, hvad tilsynet kommer med og ingen betingelser om, at noget skal være opfyldt. Så vi ved ikke, hvad der kommer, men vi må afvente hvad resultatet det bliver," siger Lollands formand Preben Pedersen til FinansWatch og fortsætter:

"Jeg tror bestemt ikke der vil være skeletter i skabet, men det er klart at vi skal forholde os til det, der kan komme. Og hvis det endelig var, så tror jeg heller ikke, at aktionærerne vil stemme for."

grunden til at fusionstanken opstod hos formanden var et nøgternt blik på de store udgifter til administration, IT og regulering.

"Tanken er opstået som følge af, at vi løbende ser på hvordan tingene udvikler sig. Vi kan se at vores omkostninger stiger, især til IT, og vores markedsområde bliver ikke større. Så har der været meget snak om, at f.eks. Vordingborg ligner os meget, og så fik vi den tanke, at vi måske kunne blive enige om noget," siger Preben Pedersen.

Han forventer at kunne sende en mere dybdegående analyse af den planlagte fusion ud til aktionærerne i oktober måned, hvorefter der skal indkaldes til ekstraordinær generalforsamling og stemmes om forslaget. Det er endnu ikke besluttet, hvilken juridisk enhed, der skal være den fortsættende, men ombytningen af aktier kommer til at ske fuldstændig straight uden brug af goodwill eller andet teknik.

"Alle får aktier i den nye bank baseret på det bytteforhold, der måtte være på tidspunktet, så alle bliver stillet præcis som de var før. Det bliver alene på egenkapitalen," siger formanden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs