FinansWatch

Krisekvalme førte til ”glade chefer”

En glad chef gavner bundlinjen. Det er filosofien bag netværket Glade Chefer, der har flere banker og finansielle institutter på medlemslisten. – Blandt andet bankdirektør Christian Jungmark fra Spar Nord.

”Vi var nogle chefer, der havde fået krisekvalme. Nu ville vi se fremad, fokusere på arbejdsglæde og hvad vi kunne gøre anderledes.”

Sådan lyder det fra Stephan Pors Knudsen, som er netværksansvarlig i karrierenetværket Glade Chefer, og det blev i 2010 startskuddet til netværket, der i dag tæller 160 medlemmer – heraf en del chefer og ledere fra finanssektoren. Blandt andet er Danske Bank, Jyske Bank og Spar Nord repræsenteret i netværket.

Netværket mødes 4-6 gange om året til forskellige faglige og sociale arrangementer, hvor medlemmerne også har mulighed for at sparre med andre chefer. – Alt sammen med det fokus at blive gladere chefer, der kan skabe større arbejdsglæde hos medarbejderne og i sidste ende få det til at smitte positivt af på bundlinjen.

Bankdirektør for Spar Nord Fredericia og Middelfart, Christian Jungmark er blandt medlemmerne. Medarbejdertrivsel har altid ligget ham meget på sinde, og han går op i at vise sin glæde og positivitet i dagligdagen på arbejdspladsen. Han er ikke i tvivl om, at det i sidste ende giver resultater for banken i form af en pænere bundlinje.

”Når medarbejderne er glade, så bliver kunderne det også. Det er jeg slet ikke i tvivl om, og jeg har en klar forventning om, at det smitter af på bankens resultater,” siger han..

Konkret afspejler indsatsen for bedre medarbejdertrivsel i Spar Nord Fredericia og Middelfart sig blandt andet ved høj grad af selvbestemmelse, råderum og handlefrihed for medarbejderne.

Christian Jungmark deltager i alle netværksmøder hos Glade Chefer. Her henter han energi og inspiration fra andre chefer og præsentationer fra virksomheder, og han får sparring på problemstillinger fra dagligdagen.

”Det, der kendetegner medlemmer i dette netværk, er, at de ser fremad og ser muligheder i stedet for begrænsninger. Det er den filosofi, jeg gerne vil arbejde efter. Der er alt for mange, der hænger med hovedet og roder rundt i den samme gryde,” siger Christian Jungmark.

Inden startskuddet for alvor lød for netværket Glade Chefer udgav folkene bag netværket bogen ”Glade Chefer”. Her spurgte de lederne i en række succesfulde virksomheder om hemmeligheden bag deres succes. ”De svarede, at det skyldtes glade medarbejdere – happy management. Vi siger så, at det hele starter med en glad chef,” siger Stephan Pors Knudsen.

 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs