FinansWatch

Moody's: Banksystemet en væsentlig trussel mod Danmark

Omfanget af den danske finanssektor og dens afhængighed af funding fra markedet er en af bare to faresignaler, der kan sende Danmark på kreditderoute, fastholder ratingbureau.

Det er de små banker, der er faldet under krisen. Men den rigtige trussel mod Danmarks kreditværdighed ligger hos de største banker, vurderer ratingbureauet Moody's.

I en ny rapport udnævner den ofte udskældte kreditvurderingskæmpe igen "Finanssystemets store skala og afhængighed af funding fra markedet," som en af bare to faktorer, der svækker Danmarks kreditværdighed.

Dermed fastholder ratingbureauet bankerne i sigtekornet, efter man i den forudgående rapport i december også pegede på området som en afgørende udfordring.

Banker svækker Danmarks kreditværdighed

Moody's understreger samtidig i den nye rapport, at yderligere problemer i sektoren også er en af de to årsager, der med højst sandsynlighed kan fratage Danmark topkarakteren hos bureauet:

"Ratingen kan komme under pres hvis myndighederne uforventet ikke reagerer proaktivt på negative økonomiske udviklinger, eller hvis der opstår yderligere problemer i banksektoren," skriver Moody's i rapporten.

Dansk Moody’s-insider retur efter 25 år i London

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere