FinansWatch

Vilhelsen gider ikke mere klynk om skrappe SIFI-krav

På en høring på Christiansborg gjorde ministeren det klart, at hun vil implementere SIFI-regelsættet så hurtigt som muligt. Hun påpegede desuden at Danske Bank - i et europæisk perspektiv - fylder meget i dansk økonomi.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) er klar i spyttet over for de kritikere, der mener, at Danmark farer for hårdt og for hurtigt frem i forhold til at få udpeget institutter og indført et såkaldt SIFI-regime, der stiller særlige krav til kapital og likviditet for de såkaldt særligt betydningsfulde finansielle institutioner.

På en konference på Christiansborg i går skar ministeren igennem - foran bl.a. en lang række af banksektorens topfolk. Det skriver Børsen Finans.

"Ser vi på de europæiske lande, vi normalt sammenligner os med, og som vi har mest til fælles med, så er de gået i gang med at indføre SIFI-regulering," siger Annette Vilhelmsen og nævner Sverige, Norge, Storbritannien og Schweiz. Og som noget nyt også Holland.

"Det er lande, der ligesom os har banker, der er meget store i forhold til deres lands økonomi. Og så skal man også huske på, at den tyske banksektor er anderledes end den danske. Den største tyske bank – Deutsche Bank – er relativt set langt mindre end den største danske bank. Det gør, at behovet for SIFI-regulering er mindre i Tyskland, end det er i Danmark," siger Annette Vilhelmsen.

Hun understregede, at den største danske SIFI - altså finansielt institut, der er for stort til, at staten kan lade det gå ned - fylder hele 180 pct. af det danske bnp.

"Danske Bank er faktisk den anden største bank i forhold til lokalt bnp i EU. Den største er en cypriotisk bank. Den er det ikke gået så godt for, og da Cypern ikke i tilstrækkelig grad har forebygget sådanne kriser, har det resulteret i, at den lokale økonomi er blevet voldsomt påvirket," sagde Annette Vilhelmsen ifølge Børsen Finans til stor moro for salen.

 

Vilhelmsen: Forstår slet ikke de negative SIFI-udmeldinger

"Jeg tror ikke, at Brian Mikkelsen er klogere end nationalbankdirektøren"

Mikkelsen: SIFI-krav skal ned, hvis der skal laves en lov 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs