FinansWatch

Vestager beskylder banker for spin

Det er ren spin, når bankerne siger, at reguleringen er strammere eller hurtigere indfaset i Danmark, lyder det fra økonomiminister Margrethe Vestager.

Margrethe Vestager på Finansrådets årsmøde | Foto: NIELS HOUGAARD, jp

Danske banker har flere gange råbt op om, at danske politikere strammer reguleringen lige lovlig hurtigt og hårdt om danske finansielle virksomheder. Det vil skabe en uretfærdig konkurrence mellem danske og europæiske banker, lyder kritikken.

Der er dog ikke megen opbakning at hente hos økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, skriver Bloomberg.

"Det vil være spin at sige, at Danmark er en first mover på finansiel regulering," siger den radikale minister ifølge Bloomberg.

Kritikken fra bankerne er blusset op igen med Sifi-reglerne. Flere af de største banker argumenterer for, at der ikke er nogen særlig grund til at fremskynde implementeringen, før man har set, hvad andre lande vælger af tilsvarende krav.

"Vi har foran med bankpakkerne ved at sige, at vi ikke vil have skatteborgerne til at betale for det rod, bankerne skabte - det var det rigtige at gøre, og vi gjorde det på en måde, der holdt os i sync med europæisk regulering," siger Margrethe Vestager ifølge Bloomberg.

Hun afviste samtidig, at bankerne har udsigt til en skattelettelse i lighed med virksomheder uden for den finansielle sektor.

 

Nationalbanken sætter bankerne på plads

Bankformand ønsker SIFI-krav i bankpakkernes ånd

Nationalbanken kaster sig ind i kapitalslagsmål

Ny høring om Sifi-krav 

 

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs