FinansWatch

Avis: Kun ti banker tilbyder gratis konto

Hvis en kunde ønsker en lønkonto med netbank og et VISA/dankort, er der kun ti banker i Danmark, hvor man kan slippe for gebyrer. (rettet)

Danske Banks nye kundeprogram, hvor de mindste kunder skal betale det største årlige abonnement, har sat gang i diskussionen om, hvor meget bankkunder kan forvente at få gratis.

Berlingske Business skriver i dag, at kun ti danske banker tilbyder lønkonto, netbank og VISA/dankort uden gebyrer eller abonnementer. Det viser en undersøgelse fra portalen Mybanker. Hvis man kan klare sig med et almindeligt dankort, er listen lidt længere end ti banker.

Arbejdernes Landsbank, BRF Bank, Københavns Andelskasse, Nordea, Nykredit Bank, Pensam Bank, Sparekassen Himmerland, Sønderhå-Hørsted Sparekassen, Vestfyns Bank og Vestjysk Bank er de banker, der ikke per automatik opkræver gebyrer for nye småkunder, skriver Berlingske.

Lån & Spar Bank oplyser til FinansWatch, at lønkonto, netbank og dankort er gebyrfrit hos dem.

300 kr. for netbank

Normalt vil banker selvfølgelig helst optræde på listen over billige banker. Men lige i denne sag kan det være omvendt, mener manden bag listen.

"Jeg tror ikke, at der er nogen, der ønsker at komme på listen. For så risikerer de jo at blive væltet af kunder, der ikke er meget forretning i," siger partner i Mybanker John Norden til Berlingske Business.

Finansrådet arbejder på en lignende liste over, hvilke institutter der tilbyder en gebyrfri konto.

Sammensætningen af gebyrpolitik er ganske forskellig i de øvrige institutter. Danske Bank kræver 30 kr. i kvartalet for en konto, 100 kr. for netbank og 150 kr. for et dankort. Jyske Bank kræver 400 kr. i oprettelse, derefter 50 kr. hvert kvartal - til gengæld er netbanken gratis.

I Spar Nord er der hverken oprettelsesgebyr eller løbende abonnementsbetaling. Til gengæld koster netbanken 300 kr. årligt, skriver Berlingske.

Spar Nord skriver til FinansWatch, at prisen på op til 300 kr. dækker over tilkøb som udenlandske transaktioner og fondshandel, men netbanken er gratis for mere almindelige kunder.

Danske: Gebyrudfordring blæst op

Danske Bank nægter at rokke sig efter kritik

EU-angreb på gebyrer

Dam: Ikke én klage over abonnement

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere