FinansWatch

Diba-formand: Det haster ikke med at finde ny adm. direktør

Knap fem måneder efter tidligere adm. direktør, Petter Blondeau, sagde op, er man fortsat i gang med rekrutteringsprocessen. Det er umuligt at sige, hvornår en løsning er på plads, men det er heller ikke det vigtigste, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Senest tog det banken et år at finde en ny adm. direktør. I dag er det knap fem måneder siden, at Petter Blondeau sagde sin stilling op for at blive ny adm. direktør i Svendborg Sparekasse, og det er endnu ikke lykkes at finde en ny. I løbet af årets første tre måneder er aktien faldet med mere end 25 pct., og spørgsmålet er fortsat, om banken skal fortsætte som selvstændigt pengeinstitut.

Bestyrelsesformand Frank Møller Nielsen, der til daglig er advokat og partner i advokatfirmaet Advodan, er fortsat ganske fåmælt omkring bankens fremtid, herunder direktørsituationen. Et interview har ikke været muligt, men i en e-mail til FinansWatch skriver Frank Møller Nielsen følgende:

”Du henviser til udtalelser i bestyrelsens beretning på generalforsamlingen for en måned siden. Af samme beretning fremgår det også klart, at vi er i gang med processen, der skal føre til ansættelse af en ny adm. direktør,” skriver han og uddyber:

”Vi har fra starten sagt, at det vigtigste er ikke, at det går hurtigt, men at vi får den rigtige. Det mener vi fortsat, og derfor ønsker vi at give processen den tid, der er nødvendig. Hvor længe det varer, inden en ny direktør er på plads, det er umuligt at sige – men det kan godt tage noget tid. Det ved vi også af erfaring fra tidligere,” skriver bestyrelsesformanden.

Tavshed om fremtiden

For et par måneder ytrede både Sydbank og Arbejdernes Landsbank interesse for Diba Bank og kaldte banken interessant, men siden har der i offentligheden været stille på den front. Det var dog en interesse, man ifølge Frank Møller Nielsen skulle ”tage med et gran salt”, som han formulerede det i forbindelse med den direktørløse banks generalforsamling den 13. marts. Det samme gør sig gældende for den potentielle sydsjællandske fusion. Tidligere har formanden sagt, at det var et potentielt scenarie, han var opmærksom på. På spørgsmålet om, hvorvidt han mente, aktionærerne ville bakke op om en fusion med lokale institutter frem for potentielt mere lukrative tilbud fra større pengeinstitutter, sagde han:

”Det kan man jo aldrig kommentere uden detaljer. Men jeg tror, at Diba-aktien i høj grad er en, man har liggende, fordi man støtter op om at have en bank med lokal forankring.”

Frank Møller Nielsen har ikke ønsket at svare på spørgsmålet om, hvorvidt bankens fremtidsperspektiver influerer på mulighederne for at tiltrække en ny adm. direktør. Han ønsker heller ikke at svare på, hvorvidt det ville være i aktionærernes interesse at få kendskab til, om Diba Bank opererer med en deadline på, hvornår en ny adm. direktør skal være fundet.

Aktiekursen rasler ned

Diba Bank har ingen aktionærer, der ejer mere end fem pct. af aktiekapitalen. Ved udgangen af 2012 bestod bankens aktionærkreds af mere end 20.000 forskellige småaktionærer.

Siden generalforsamlingen har der ikke været de helt store udsving i aktiekursen, der er faldet med lige over seks pct. Ser man på de seneste tre måneder, er billedet dog noget anderledes. Her har aktionærer set aktiekursen falde med lige over 25 pct. På spørgsmålet om, hvorvidt længere tids kontinuerligt kursfaldet kunne være en indikation på, at markedet godt kunne tænke sig en udmelding i forhold til bankens arbejde med at finde en ny adm. direktør, skriver Frank Møller Nielsen:

”Med hensyn til kursen på Diba-aktien, kan vi ikke angive en konkret årsag til kursfaldet. Som jeg også nævnte i bestyrelsens beretning på generalforsamlingen, har Diba ikke været ude med nogle meldinger til markedet her i 2013, men der har i årets første måneder været en del uro omkring flere lokale/regionale banker, og den slags hændelser giver traditionelt usikkerhed i markedet. Man skal samtidig bemærke, at kursudviklingen er baseret på relativt få og små handler,” lyder det i mailen.

Den daglige ledelse af banken er siden Petter Blondeaus afgang blevet varetaget af Frank Møller Nielsen i tæt samarbejde med Jesper Lund Wimmer, konstitueret adm. direktør.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere