FinansWatch

Ny fusion i pengeinstitutsektoren

Bestyrelserne i Ebeltoft Andelskasse og Folkesparekassen opfordrer henholdsvis andelshavere og repræsentantskab til at stemme for en sammenlægning af de to institutter. Administrative byrder og mulighed for bedre tekniske løsninger blandt drivkræfterne i fusionen. (Opdateres)

Endnu en sparekassefusion kan snart se dagens lys, hvis repræsentantskaberne i Ebeltoft Andelskasse og Folkesparekassen lytter til de to institutters bestyrelser og stemmer en fusion igennem.

I en pressemeddelelse sendt tidligt torsdag morgen skriver de to institutter, at planen om en sammenlægning kommer i stand på foranledning af Ebeltoft Andelskasse.

"Andelskassens ledelse har igennem en længere periode drøftet fremtiden. Ebeltoft Andelskasse er i dag et af landets absolut mindste pengeinstitutter og bliver som følge heraf belastet mere og mere af stigende myndighedskrav og administrative byrder. Derudover er der behov for at kunne tilbyde kunderne mere tidssvarende IT-løsninger i forhold til netbank, mobilbank mv.," står der i meddelelsen.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Samme medarbejdere

Herefter skriver Andelskassen i Ebeltoft, at man har valgt en sammenlægning med Folkesparekassen af tre grunde:

-For det første imødekommes behovet for bedre tekniske løsninger til kunderne.

-For det andet lettes de administrative byrder.

-For det tredje vil betjeningen fortsætte uændret, idet Andelskassen bliver en afdeling af Folkesparekassen, hvor kunderne vil møde de medarbejdere, de kender.

"Det, der betyder mest ved en sammenlægning, er, at kunderne bliver behandlet på samme måde som før. Både arbejdspladserne og afdelingen bevares i Ebeltoft, og Folkesparekassen arbejder ligesom Andelskassen alene for kundernes interesser. Det vil sige, at overskuddet skal modsvare det, der skal til for at drive pengeinstitut, men ikke tilgodese aktionærer eller andre kapitalinteresser derudover. På den måde passer vi rigtig godt sammen. Folkesparekassen er en fremtidssikret løsning for vores kunder," skriver direktør i Ebeltoft Andelskasse, Jesper Viskum Madsen i pressemeddelelsen.

Bedre netbank

Hos Folkesparekassen lægger direktøren vægt på, at man i en fusion, slår sig sammen med et sundt pengeinstitut med gode loyale kunder.

"Vi kan til gengæld løse de administrative opgaver, der virkelig belaster i pengeinstitutter med kun få ansatte. Kunderne i Ebeltoft vil får tilbudt en væsentligt bedre netbank samt, som noget nyt, også mobilbank. Rent praktisk kan vi desuden tilbyde kunderne, at de kan beholde deres lønkonto og nuværende Dankort – også uden at skulle skifte pinkode," siger direktør for Folkesparekassen, Martha Petersen.

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at Ebeltoft Andelskasse og Folkesparekassen kender hinanden særdeles godt gennem et mangeårigt samarbejde, hvilket betyder, at en række praktiske forhold ved en sammenlægning bliver nemmere.

Ebeltoft Andelskasse er fra 1976 med en solvens på 30 procent, en balance på 45,9 mio. kroner og 568 kunder. Heraf er 270 andelshavere. Folkesparekassen, der fokuserer på bæredygtighed, blev grundlagt i 1983 og har en solvens på 17,6 procent, en balance på 530 mio. kroner og 6905 kunder. Heraf er 3347 garanter.

 

Årets fusioner i finanssektoren

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere