FinansWatch

Avis: Over 500 Danske Bank-retssager i Irland

Danske Bank har været en hyppig gæst i den irske bank for erhvervssager siden 2007. Retssagerne er typisk anlagt mod fallerede kunder.

Berlingske Business skriver i dag, at Danske Bank siden 2007 har haft over 500 sager ved Dublins Commercial Court i Irland. Gennem banken irske afdeling, der tidligere hed National Irish Bank, er de fleste retssager anlagt mod fallerede kunder.

Blandt andet er storkunden Seamus Coyne blevet dømt til at tilbagebetale 135 mio. kr. til Danske Bank. Det er dog uvist, om det rent faktisk er sket.

Danske Bank har efter sammenbruddet i den irske økonomi blandt andet brugt retssager til at få kradset nogle af de penge ind, som banken tabte på dårlige udlån.

Banken vil over for Berlingske ikke kommentere retssagerne, som falder ind under kundeforhold, skriver banken i en mail. Den tilføjer dog:

"Men vi kan dog godt sige, at vi er lovgivningsmæssigt forpligtede til at have udfaldet af eventuelle retssager indregnet i vores hensættelser til tab på udlån, samt at det ikke er unormalt, at man på et marked med mange konkurser afgør tvister ved domstolene."

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere