FinansWatch

FS: Garantkapital giver ikke professionelt afkast

Afkastet på garantkapital er ikke højt nok til at tiltrække professionelle investorer, lyder det fra Finansiel Stabilitet, der selv skal af kapitalbeviser for 500 mio. kr.

Finansiel Stabilitet står med kapitalandele i andels- og sparekasser for 500 mio. kr. Afviklingsbanken vil gerne af med beholdningerne, men det kan ikke ske lige med det samme, skriver Berlingske Business.

Det kan nemlig være svært at sælge kapitalbeviserne til andre investorer.

"Vi har fået beviserne på samme vilkår som deres detailkunder. Det er slet ikke en forrentning, der står mål med det afkast, som professionelle investorer kræver," siger adm. direktør i FS Henrik Bjerre-Nielsen til Berlingske.

Han siger, at hvis han i stedet krævede, at sparekasserne selv indfriede gælden omgående, kunne det skubbe til kreditklemmen. En del af sparekasserne er i forvejen udfordret på kapitalsiden, og en svækkelse af kapitalgrundlaget vil alt andet lige også sænke mulighederne for at låne penge ud.

I går valgte Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse at låse for ind- og udbetaling af garantkapital i sparekassen efter fusionen med Bredebro gik i vasken.

Fusionskollaps låser sparekassekunder

FS hænger på usælgelige garantbeviser 

Nødgaard: Nye garantregler på plads i år 

Finanstilsynet: Garant-modellen fejler ikke noget  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs