FinansWatch

Regnskab: Hobro tredobler overskud

Sparekassen Hobro melder i forbindelse med regnskabet for 3. kvartal ud, at man i dag er glad for, at Finanstilsynet var forbi for et års tid siden.

Foto: PR

Sparekassen Hobro har sendt en kortfattet pressemeddelelse ud omkring regnskabet for årets første 9 måneder, hvor indtjeningen er gået markant frem sammenlignet med sidste år. Det er sparsomt, hvad der er af tal i pressemeddelelsen, men resultatet før skat blev på 40 mio. kr.sammenlignet med 13,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

FinansWatch har telefonisk været i kontakt med Per Sønderup, der siger, at han faktisk kunne have fremvist et overskud mere end 6 mio. kr. større, men han er nødsaget til at fratrække garantrenten, når han offentliggør tallene før den ordinære generalforsamling.

Køber pengene billigere end de sælges

Per Sønderup peger i pressemeddelelsen på flere årsager til fremgangen.

"1; vi køber penge billigere end vi sælger dem. 2; vi har flere kunder i gebyrbutikken. 3; vores værdipapirer er steget i værdi. Men det stigende overskud er på trods af større nedskrivninger," skriver han.

Per Sønderup fortæller til FinansWatch, at udlånet er dykket med 90 mio. kr. sammenlignet med 30. september sidste år - det svarer til 2,7 pct. af lånebogen. Til gengæld er indlånet vokset med 28 mio. kr. Men den helt store positive post i regnskabet er ifølge Per Sønderup, at kundedepoterne er vokset med 300 mio. kr. til 2,2 mia. kr.

"Det er vores satsning på investeringssiden, der giver pote. Det er vi glade for, at vi kan tiltrække kunder på den front, når nu den naturlige vækst i de øvrige aktiviteter er ganske svær," siger Per Sønderup tl FinansWatch.

Nettorente- og gebyrindtægterne er vokset med 22 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år, mens nedskrivningerne er på 33 mio. kr. før renter, hvilket er større end i samme periode sidste år.

Irriterende

I pressemeddelelsen peger Per Sønderup på, at han sidste år var lidt irriteret efter Finanstilsynets besøg, der kostede ekstra nedskrivnger og dermed et minus på 22 mio. kr. - det første minus i sparekassen i 25 år.

”Irriterende … sådan opfattede vi Finanstilsynet, da sparekassen for mindre end et år siden modtog konklusionen på tilsynets besøg. Mildt sagt var vi ikke enige med dem om alle de ekstra nedskrivninger, de pålagde os. Men i dag er jeg faktisk ganske glad for, at vi fik tommelskruerne på allerede sidste år. For så ved vores omverden, at Tilsynet for nylig har kigget både os og vores kunder grundigt efter i sømmene," skriver Hobro i pressemeddelelsen.

Formanden Hans Jørgen Nielsen siger i relation til underskuddet i 2011, at når man ser på udviklingen i sparekassens egenkapital, så fremstår underskuddet kun som en krusning på overfladen i det lange perspektiv.

"I forhold til en egenkapital på over en milliard kroner er en snes millioner næsten ikke til at få øje på," siger han.

De sunde nøgletal på likviditet og kapital glæder ledelsen, der dog savner lidt vækst på toplinjen.

”Men vi strutter næsten for meget af sundhed. Jeg vekslede gerne noget af overdækningen med et par hundrede millioner kroner mere i udlån til lokale erhvervsdrivende og private husholdninger,” siger Per Sønderup ifølge pressemeddelelsen.

 

Hobro-direktør: Ved at få kaffen galt i halsen

Himmerland afviser Hobro-fusion

Dam: Nyt udlånsdyk og regeltryk kan sætte fart i fusionerne

Direktør savner større gear i Hobro

Regnskab: Hobro i markant forbedring

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere