FinansWatch

Privatkunder siver fra Danske

27 pct. af Danske Banks kunder vil ifølge en endnu ikke offentliggjort analyse overveje at forlade banken. Det skriver dagbladet Børsen.

Foto: Jonas Pryner Andersen

Analysen kommer fra Analysedanmark. Avisen har ikke offentliggjort tal for Danske Banks konkurrenter fra analysen, men en beregning fra Danske Bank selv viser ifølge Børsen, at man er gået tilbage fra 35 pct. af landets retailkunder i 2009 til 31 pct. ved udgangen af halvåret 2012.

Og en stribe direktører fra mindre banker bekræfter da også overfor Børsen, at man kan mærke effekten af, at Danske Bank skærer ned på for eksempel antallet af filialer.

"Vi kan godt registrere, at der kommer væsentligt flere kunder fra Danske Bank. Henvendelserne kommer, og de kommer ret stabilt. Det har især stået på de seneste par måneder," siger Anders F. Møller, direktør i Lollands Bank, til Børsen.

I en af landets bedst tjenende banker kan man også mærke flugten - specielt på et område.

"I vores private banking-segment kan vi mærke, at vi har haft en rigtig tilfredsstillende tilgang af nye kunder fra Danske Bank," siger adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank John Fisker til avisen.

Danske Bank henviser dagbladet Børsen til chefen for personal banking i Danmark, der afviser at banken oplever en kundeflugt til de mindre institutter.

"Vi kan ikke genkende billedet af, at der er en søgning mod de mindre pengeinstitutter. Vi har en oplevelse, at der er en søgning hen mod den tryghed, der er i de større pengeinstitutter. Det er afledt af den uro, der har været i forbindelse med pengeinstitutter, der er blevet sammenlagt," siger Jan Svarre.

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs