FinansWatch

Moody's: Torm-aftale god for bankerne

Torms restruktureringsaftale med sine långivere, som blev annonceret i sidste uge, er kreditpositiv for långiverne, der blandt andre inkluderer Nordea og Danske Bank. Sådan lyder vurderingen fra kreditvurderingsinstituttet Moody's, der har været aftalen igennem i sømmene.

Med aftalen undgår bankerne nemlig yderligere modvind, som ifølge Moody's ville have medført ekstra omkostninger i forsøget på at inddrive allerede nedskrevet kapital.

Torms aftale med bankerne indebærer, at rederiet har fået henstand på bankgælden indtil december 2016 og afdragsfrihed indtil september 2014. Derudover har selskabet fået stillet arbejdskapital for yderligere 100 mio. dollar til rådighed.

Nordea er den største långiver til shippingindustrien i Norden, mens Danske Bank er den næststørste. De to banker har lånebøger på henholdsvis 12,3 mia. euro og 9,7 mia. euro til shipping.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs