FinansWatch

Kolding: Vi behøver ikke mere end 10 banker i Danmark

Danske Banks nye topchef går ind i debatten om strukturen i den danske banksektor, hvor han er træt af små banker, der går ned. Det koster Danske Bank og Danmark dyrt, siger han.

Foto: LARS KRABBE

Henning Kruse Petersen, formand for Finansiel Stabilitet, kastede benzin på et bål af følelser og traditioner, da han for nylig, efter Sparekassen Østjyllands kollaps, meldte ud, at der var et stort behov for konsolidering i den danske banksektor. Og at han i øvrigt mente, at man skulle passe på med at overvurdere begrebet ”at være lokal” som en særskilt kvalitet.

Det fik en række bankdirektører fra de mindre og mellemstore pengeinstitutter til at ryste på hovedet, men nu melder også landets største bank sig ind i debatten, hvor den nye ordførende direktør i Danske Bank, Eivind Kolding, siger til Børsen Finans, at 10 banker er nok i Danmark.

Koster banken mange penge

"For at kunne dække de danske kunder, kan vi gøre det med betydeligt færre banker. Vi behøver ikke at have meget mere end 10 banker i Danmark," siger han til Børsen Finans.

Han tror dog ikke, at det er en udvikling, der vil finde sted de næste 15-20 år.

Han siger videre i interviewet, at banken ikke selv kan være aktive qua den store markedsandel.

"Vi kan ikke rigtigt være aktive på grund af vores størrelse. Men det vil være godt for Danmark, hvis vi ser en øget konsolidering, fordi der er mange små pengeinstitutter. Og når de knækker, så koster det ikke mindst Danske Bank rigtigt mange penge både direkte men også indirekte, fordi det svækker Danmarks omdømme,” siger Eivind Kolding til Børsen Finans.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs