FinansWatch

Så meget mangler bankerne for at klare de nye Basel-regler

Baselkomiteen fastholder sine nye skrappe krav til kernekapital i bankerne, selvom nye tal viser, at bankerne ville mangle 3.618 mia. kr. hvis kravene var blev indført i 2011.

Verdens 200 største långivere står ud for en kæmpe udfordring med de nye Basel III kapitalkrav. Ifølge Bloomberg, viser en ny undersøgelse fra Baselkomiteen selv, at bankerne ville mangle 3.618 mia. kr., hvis kravene til en større og mere robust kernekapital var blevet indført i 2011. Reglerne står lige nu til at skulle træde i kraft i 2019.

Kravet til kernekapital hæves med de nye regler til 7 pct. af de risikovægtede aktiver.

Långiverne ville derudover også skulle finde mere end 13.000 mia. kr. i let omsættelige aktiver, for at leve op til de ligeledes skærpede regler om likviditet.

Reglerne har mødt meget modstand i finansverdenen, ikke mindst fordi de skærpede krav gør ekstra ondt i en tid, hvor det er både svært og dyrt at skaffe ansvarlig kapital.

Baselkomiteen holder dog fast på sine principper og skriver, ifølge Bloomberg, at likviditetskravene lige nu undersøges nærmere, men at de underliggende principper i reglerne fastholdes.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs