UBS indgår aftale om tabsgaranti med myndighederne i forbindelse med Credit Suisse-køb

UBS har fået en garanti på 9 mia. schweizerfranc, ud over de første 5 mia. schweizerfranc, som UBS selv står til at dække i forbindelse med salg af visse aktiver i Credit Suisse.
Den schweiziske storbank UBS har indgået en aftale med den schweiziske regering om overtagelsen af Credit Suisse. | Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Ritzau Scanpix
Den schweiziske storbank UBS har indgået en aftale med den schweiziske regering om overtagelsen af Credit Suisse. | Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

UBS har indgået en aftale med den schweiziske regering om, hvorledes tab forbundet overtagelsen af den kriseramte rival Credit Suisse vil blive fordelt. Det skriver Reuters.

Som led i aftalen har UBS fået en garanti på 9 mia. schweizerfranc, ud over de første 5 mia. schweizerfranc, som UBS selv står til at dække i forbindelse med salg visse aktiver i Credit Suisse.

Med tabsgarantien følger også en række betingelser, blandt andet at UBS skal beholde sit hovedkvarter i Schweiz.

Garantien får effekt i forbindelse med UBS’ endelige overtagelse, som ventes gennemført så tidligt som mandag.

UBS besluttede på kraftig opfordring fra de schweiziske myndigheder den 19. marts, at overtage af ærkerivalen Credit Suisse. Det skete også dengang med store statslige likviditetsgarantier i ryggen.

Overtagelsen blev nødvendig efter megen tumult og flere skandaler i Credit Suisse, der alene i første kvartal måtte se kunder trække netto 61,2 mia. schweizerfranc, eller 465 mia. kr., ud af banken.

Kundeflugten truede med at vælte storbanken og tvang de schweiziske myndigheder til at gribe ind for at undgå et regulært kollaps.

Den nye statsgaranti på 9 mia. schweizerfranc vil dække eventuelle tab på en portefølje af Credit Suisses aktiver, som var svære at værdisætte i de få dage bankerne havde til rådighed tilbage under redningsaktionen i marts, og som UBS ikke ønsker videreføre.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også