Chef for Federal Reserve-afdeling: Bankkrise øger risiko for recession

Chefen for en af Federal Reserves afdelinger vil følge, om pres på banker vil føre til tilbageholdehed med at yde lån.
Neel Kashkari er chef for Federal Reserves afdeling i Minneapolis. | Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix
Neel Kashkari er chef for Federal Reserves afdeling i Minneapolis. | Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Neel Kashkari, som er chef for Federal Reserves, Feds, afdeling i Minneapolis, vurderer, at bankkrisen øger risikoen for en recession.

”Det bringer os helt sikkert tættere på,” sagde Neel Kashkari i weekenden i et interview med tv-stationen CBS.

”Det, som er uklart for mig, er, hvor meget denne bankstress fører til en udbredt kreditklemme. Ville det bremse økonomien op? Dette er noget, vi følger meget, meget tæt.”

Frygten er, at bankerne efter stormløb på Silicon Valley Bank og Signature Bank vil blive meget mere forsigtige med udlånet, for det vil bremse den økonomiske aktivitet. Investeringsbanken Nomura, at udfordringerne i sektoren formentlig vil medføre en fald i udlånet i et omfang, som vil svare til en forhøjelse af centralbankrenten på 1,00 pct.point.

Han slog samtidig fast, at det er for tidligt at komme med et bud på, hvad Federal Reserve vil beslutte på sit næste rentemøde i starten af maj. I sidste uge hævede banken sin rente for niende møde i træk med 0,25 pct.point til intervallet 4,75-5,00 pct.

Efter sidste uges rentebeslutning var centralbankformand Jerome Powell inde på samme emne, og han fremhævede, at der blot to uger tidligere, før udfordringerne i de regionale amerikanske banker kom frem, var stemning for, at rentetoppen skulle yderligere op, men i sidste ende valgte bankens ledelse at signalere det samme som i december: En forhøjelse mere til 5,125 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også