Finansminister og finansielt råd: USA's banksystem er stadig sundt

Den amerikanske finansminister, Janet Yellen, havde indkaldt rådet for finansiel stabilitet i USA til møde fredag.
USA's finansminister, Janet Yellen | Foto: Brendan Smialowski
USA's finansminister, Janet Yellen | Foto: Brendan Smialowski
Af Marketwire

Rådet for finansiel stabilitet i USA, med finansminister Janet Yellen i spidsen, har fredag fastslået, at det amerikanske banksystem er ”sundt”, selv om nogle banker kan være stressede.

Det var konklusionen, efter at Janet Yellen tidligere havde indkaldt Financial Stability Oversight Council, FSOC, til et møde.

”Rådet diskuterede de nuværende forhold i banksektoren og noterede, at mens nogle institutioner er udsat for stress, så er USA’s banksystem stadig sundt og modstandsdygtigt,” hedder det i en meddelelse fra finansministeriet.

”Sundt og modstandsdygtigt” er et præcist ekko af den kommentar, landets centralbank, Federal Reserve, knyttede an til situationen, da den onsdag kom med sin rentebeslutning.

Rådet anføres af finansministeren, men har blandt andet også centralbankchef Jerome Powell og Martin Gruenberg, formanden for Federal Deposit Insurance Corp., den amerikanske indskydergaranti, som medlemmer. I alt sidder 15 af de mest højtsående finansielle og økonomiske embedsmænd i USA med i rådet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også