Lehman-veteran køber udbombet bankgæld

Centralbankerne er blevet mere villige til at dæmme op for problemer ved første tegn på nød, siger tidligere porteføljebestyrer hos Lehman Brothers Gomez-Bravo.
Foto: Denis Balibouse
Foto: Denis Balibouse
Af Marketwire

Kapitalforvalter, der sad på første række under Lehman Brothers-krakket, ser god værdi i sønderslået bankgæld, da centralbankerne nu træder til ved første tegn på, at problemer kan blive systemiske.

Som overlevende fra finanskrisen i 2008 har Pilar Gomez-Bravo, investeringschef hos MFS Investment Management, ikke kunnet undgå at se paralleller i kollapset af tre amerikanske banker og UBS’ overtagelse af Credit Suisse.

Men der er en stor forskel denne gang, hævder Gomez-Bravo, hvis toneangivende fond har klaret sig bedre end 95 pct. af konkurrenterne i år.

”Denne gang er det klart, at centralbankerne er meget mere villige til at dæmme op for problemer ved første tegn på nød, og de er ikke bekymret for ’moral hazard’,” siger Gomez-Bravo, der var porteføljebestyrer hos Lehman Brothers under krakket, i et interview med Bloomberg News.

Moral hazard beskriver risikoen for, at investorer begynder at handle mere letsindigt, fordi myndighederne udstikker garantier om at dække investorernes tab.

Denne gang virker myndighederne dog mere bekymret for, at bankkrisen forværres og den hurtige indgriben giver den London-baserede kapitalforvalter med ca. fire mia. dollar under forvaltning tillid til at købe udbombet bankgæld, der har set rekordfald i værdien i den seneste uge.

Hun har været ivrig køber af de såkaldte AT1-obligationer, efter at Credit Suisses nedskrivning af gældspapiret til nul udløste et brandudsalg af gælden på globalt plan.

AT1-obligationer er en arv fra den europæiske gældskrise og er den lavest rangerede bankgæld, der giver attraktive afkast i gode tider, men står første i rækken blandt obligationsejerne til at tabe, når en bank løber ind i problemer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også