Amerikansk brancheforening vil have 100 pct. indskydergaranti

Hvis det står til brancheforening for mellemstore banker i USA, skal indskydergarantien for en periode udvides til kunders fulde indeståender.
FDIC står for Federal Deposit Insurance Corporations.
FDIC står for Federal Deposit Insurance Corporations.
AF MARKETWIRE

I kølvandet af den krise, der har ramt flere amerikanske regionale og mellemstore banker, opfordres der nu til, at den amerikanske indskydergaranti udvides.

Det nuværende loft på Federal Deposit Insurance Corporations, FDIC’s, garanti er på 250.000 dollar, men i forbindelse med redningen af Silicon Valley Bank og Signature Bank gik FDIC ind og sikrede alle kontohavernes indeståender.

Det er blandt andet i den forbindelse blevet foreslået af brancheforeningen for mellemstore banker i USA, Mid-Size Banking Coalition of America, at kontohavernes indeståender garanteres 100 pct., uanset størrelse i to år, indtil der er faldet mere ro på situationen.

”Uanset den overordnede sundhed og sikkerhed i banksektoren er tilliden til alle andre end de største banker eroderet,” hedder det i et brev fra bankorganisationen til myndighederne, skriver Bloomberg News.

I Senatet er Mark Warner, demokratisk medlem af bankkomiteen, åben over for tanken.

”Jeg har dog ikke travlt, for det er et stort spring.”

Mark Warner peger på, at en sådan udvidet garanti også har den ulempe, at den formentlig vil bremse en nødvendig konsolidering blandt de små og mellemstore banker.

FDIC er en forsikringsordning ligesom den danske indskydergaranti, der betales af bankerne selv. En markant udvidelse ville dog kræve, at den amerikanske stat træder til med sikkerhed.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også