Medie: Credit Suisse diskuterer stabilisering med myndigheder

Parterne har ifølge Bloomberg bl.a. snakket om muligheden for at sikre likviditet til banken, hvis det skulle blive nødvendigt.
Foto: Fabrice Coffrini
Foto: Fabrice Coffrini
Af Marketwire

De schweiziske myndigheder og Credit Suisse har indledt samtaler om, hvordan banken kan stabiliseres.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder.

Nyheden kommer i kølvandet af, at bankens største ejer, Saudi National Bank, afviste at tilføre likviditet, hvilket sendte aktien ned med 24,4 pct.

Ledelsen i Credit Suisse og de schweiziske myndigheder har diskuteret muligheden for en offentlig udtalelse fra myndighederne med støtte til banken såvel som muligheden for at sikre likviditet til banken, hvis det skulle blive nødvendigt.

Desuden skal en udskillelse af den schweiziske bankforretning og en mulig fusion med konkurrenten UBS være blandt de diskuterede emner.

Credit Suisses akties nedtur onsdag var det største fald på en enkelt dag nogensinde i aktiens historie, og den ligger nu i sit laveste nogensinde i 1,70 schweizerfranc.

Credit Suisse har ifølge Financial Times tidligere onsdag bedt den schweiziske centralbank og det lokale finanstilsyn om en beroligende erklæring omkring bankens økonomiske tilstand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Professor i finansiering ved CBS, Jesper Rangvid, forventer ikke at den danske banksektor bliver nævneværdigt ramt af uro. | Foto: Stine Bidstrup

Bankuroen raser – men ventes at vige udenom Danmark

For abonnenter