Amerikansk centralbankchef ser højere rentetop efter jobtal

En overraskende god udvikling på det amerikanske jobmarked vil betyde, at den amerikanske centralbank hæver renter mere end ventet, lyder det fra chef for centralbanken.
Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hævede senest renten i sidste uge.
Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hævede senest renten i sidste uge.
AF MARKETWIRE

Raphael Bostic, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i Atlanta, ser nu den amerikanske centralbankrente toppe i et højere niveau end tidligere efter fredagens meget stærke jobrapport.

”Det vil formentlig betyde, at vi skal gøre lidt mere arbejde. Og jeg vil forvente, at det kan oversættes til, at vi hæver renterne mere, end jeg har forudset indtil nu,” siger Raphael Bostic til Bloomberg News.

Fredagens jobrapport for januar for USA viste en meget overraskende stærk jobskabelse på 517.000 mod ventede 188.000 arbejdsplader, ligesom ledigheden faldt til 3,4 pct. mod 3,5 pct. i december og sammenlignet med en ventet stigning til 3,6 pct.

Siden er markedsrenterne da også steget kraftigt, ligesom handelen med rentefutures nu indikerer, at investorerne ser terminalrenten, rentetoppen i denne stramningscyklus, i 5,13 pct. til juli, inden der ventes rentenedsættelser til 4,81 pct. inden nytår.

Det skal sammenlignes med en forventning i markedet torsdag om en rentetop til juni i 4,90 pct. og en udgangsrente for 2023 på 4,40 pct.

Raphael Bostics basisscenario er stadig, at renten i USA i år skal nå op på 5,1 pct., og at den så skal holdes der gennem hele 2024.

I december i forbindelse med Federal Reserves seneste kvartalsprognose var medianen af forventningerne blandt chefgruppens 19 medlemmer, at renten ville slutte 2023 i 5,125 pct., inden den gennem 2024 var forudset til at blive sat ned med 1,00 procentpoint.

Federal Reserve hævede i sidste uge sin rente med 0,25 procentpoint til intervallet 4,50-4,75 pct. Efter renteløft på henholdsvis 50 og 75 basispoint på de foregående seks rentemøder.

Banken kan dog igen gå op i gear igen, mener Antlanta-direktøren, selv om han dog ikke forventer det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Jyske Bank/pr

Jyske Bank skruer på renten

For abonnenter