Swedbanks indtjening drevet af nettorenteindtægter og lavere udgifter

Det foreslåede udbytte og gebyrindtægterne var i fjerde kvartal under analytikernes forventninger hos Swedbank, men renteindtægterne og indtjeningen overgik forventningerne.
Swedbank har tirsdag præsenteret regnskabstal for fjerde kvartal. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Swedbank har tirsdag præsenteret regnskabstal for fjerde kvartal. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den svenske storbank Swedbank overrasker ligesom sin svenske konkurrent SEB med større end ventede nettorenteindtægter og en bedre end ventet indtjening.

Modsat konkurrenten leverer Swedbank også lavere end ventede udgifter.

Nettorenteindtægterne er i fjerde kvartal steget til 10,9 mia. svenske kr., hvilket er 31 pct. mere end i tredje kvartal og også 15 pct. over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 9,48 mia. svenske kr.

Nettogebyrindtægterne er i forhold til tredje kvartal til gengæld faldet med 5 pct. til 3,45 mia. svenske kr., hvilket skuffer i forhold til analytikerprognosen på 3,73 mia. svenske kr.

De samlede udgifter er i fjerde kvartal steget med 8 pct. til 5,75 mia. svenske kr., hvilket også er positivt i forhold til analytikernes forventning på 5,84 mia. svenske kr.

Samlet set er indtjeningen før nedskrivninger, svensk bankskat og gebyrer til en redningsfond, steget 19 pct. i forhold til tredje kvartal til 10,37 mia. svenske kr. mod ventet 9,03 mia. svenske kr.

Nedskrivninger på udlån er i fjerde kvartal øget med 13 pct. i forhold til tredje kvartal til 679 mio. svenske kr., hvor analytikerne havde ventet et fald til 540,9 mio. svenske kr.

”Nedskrivningerne på udlån steg en smule på grund af de svagere makroøkonomiske udsigter, men kreditkvaliteten er god, og vores likviditetsposition er stærk,” skriver bankens administrerende direktør, Jens Henriksson, i regnskabet.

Indtjeningen efter skat er landet på 6,8 mia. svenske kr., hvilket også er over analytikerprognosen på 6,07 mia. svenske kr.

Til gengæld skuffer den foreslåede udbyttebetaling på 9,75 svenske kr. per aktie, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 10,08 svenske kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også