FinansWatch

Kinesiske banker giver store kreditter til ejendomsudviklere

De største banker i Kina står klar med massive kreditter til ejendomsudviklere i landet.

Industrial and Commercial Bank of China er blandt de banker, som er klar med kreditter til ejendomsudviklere. | Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix

Kinas største banker er klar til at pumpe over 162 mia. dollar ind i landets ejendomsudviklere, da Xi Jinpings regering trækker sig tilbage fra en stram kontrol med gearing i ejendomssektoren, der har udløst en ejendomskrise.

Det skriver Financial Times.

Kinas største bank, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), meddelte torsdag, at den udvider kreditlinjer på i alt 92 mia. dollar til 12 udviklere. Andre statsbanker, herunder Postal Savings Bank of China, har i denne uge også frigivet nye udlån til den stærkt forgældede sektor.

Långivningen er en vigtig tilførsel til Kinas kæmpende ejendomssektor, der driver mere end en fjerdedel af det økonomiske output, men som har været involveret i en likviditetskrise i over et år efter misligholdelsen af den stærkt forgældede udvikler Evergrande og mange af dets peers.

”Fremgangen er uden fortilfælde,” fortæller Yan Yuejin, der er forskningsdirektør for E-house China Research and Development Institute i Shanghai og fortsætter:

”Den støttende tone til ejendomssektoren er i overensstemmelse med andre tiltag, der er udrullet i år, men denne gang ligger det afgørende omdrejningspunkt i retning af stærk støtte til kvalitetsudvikling.”

ICBC fortæller, at lånene vil støtte ”projektudvikling” såvel som ”fusions- og opkøbsaftaler”, hvilket tyder på, at midlerne kan bruges til at konsolidere aktiver, der i øjeblikket stadig er på balancen for kæmpende udviklere andre steder.

Kinesiske storbanker begrænser kunders handel med Rusland

Britisk finanskæmpe vil være førende formueforvalter i Asien

Mere fra FinansWatch

37-årig anholdt for hvidvask

Tirsdag slog politiet til mod to adresser nord for København. En 37-årig er anholdt og sigtet for hvidvask af 11 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs