FinansWatch

Goldman Sachs jagter opkøb af aktiver i britisk brandudsalg

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs er blandt de investorer, der overvejer at købe aktiver fra britiske pensionskasser.

Der er aktiver til salg på det britiske finansmarked til attraktive priser, lyder det fra iagttagere. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02844

Goldman Sachs er blandt en gruppe investorer, der forsøger at købe private aktiver til nedsat pris fra britiske pensionsfonde, som presses til at rejse kontanter efter sidste uges krise på statsobligationsmarkedet.

Det skriver Financial Times.

Kwasi Kwarteng, der er finansminister i Storbritannien, sendte chokbølger gennem det britiske statsobligationsmarked, da han i sidste måned lancerede en plan for et minibudget med sænkede skatter. Britiske pensionsfonde er i forlængelse af den økonomiske tumult blevet presset til at rejse kapital og sælger nu ud af deres aktiver til tilbudspriser.

Mange investorer planlægger at udnytte udsalget til at købe aktiverne til billige penge. En af dem er Goldman Sachs, der mener at kunne erhverve sig porteføljer til en rabat på 20-30 pct. Det fortæller Gabriel Möllerberg, som er administrerende direktør i Goldman Sachs.

Oftest finansieres handlerne gennem såkaldte ”subscription lines” eller kortsigtede lån, men de pressede britiske pensionsfonde forlanger kontanter fra investorerne.

Det bliver dog intet problem for den Schweizisk-baserede private equity-virksomhed Partners Group, der har masser af købekraft, og som ligesom Goldman Sachs også ser muligheder i det nuværende marked.

”Man får meget attraktive købemuligheder under de her markedsforhold. Vi har i øjeblikket ”dry powder” på over 9 milliarder dollar. Det er en spændende mulighed for os, lyder det fra Ross Hamilton fra Partner Group, ifølge Financial Times.

Også Goldman Sachs er klar til at købe. Gabriel Möllerberg fortæller, at banken har rejst kapital uden at sælge ud af aktive poster ved at låne penge ud til investorer.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs