FinansWatch

Centralbankchef vil fortsætte renteforhøjelser trods markedsuro

Selv om obligationer og aktier er faldet voldsomt, er den amerikanske centralbank nødt til at fortsætte med at hæve renterne.

Federal Reserve hævede for nylig sin toneangivende rente med 0,75 procentpoint og signalerede yderligere løft i år på 1,25 procentpoint. | Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS / X90141

Charles Evans, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, afdeling i Chicago, har bemærket, hvordan både aktier og obligationer er drattet i hullet i 2022, efter at centralbanken har indledt en stejl stramning af sin pengepolitik, men den er nødsaget til at fortsætte.

”Vi er ved en målrente i intervallet 3,00-3,25 pct. Dermed begynder den at være i restriktivt territorium, men med inflationen så høj, som den er, og da det at få inflationen under kontrol er det vigtigste job, så er det langt fra restriktivt nok,” sagde Charles Evans onsdag i London, ifølge Bloomberg News.

I forbindelse med sidste uges rentemøde, da Federal Reserve for tredje møde i træk hævede sin toneangivende rente med 0,75 procentpoint og signalerede yderligere løft i år på 1,25 procentpoint, indikerede bankledelsen også, at den fortsat ser en rente på 2,50 pct. som det langsigtede neutrale niveau.

Federal Reserve drejede i sidste uge ind på den endnu mere høgeagtig vej, efter at den ugen før måtte konstatere, at der trods et mindre fald i forbrugerpriserne var sket en stigning i kerneinflationen fra juli til august fra 5,9 til 6,3 pct. på årsbasis.

”Risikoen omkring den vedvarende inflation er stadig meget høj, og vi er bare nødsaget til at få styr på inflationen.”

”Jeg er nervøs for fundamentalerne i økonomien. Jeg mener, de stadig er gode, arbejdsmarkedet er stadig godt, men vi må holde øje med en forværring,” siger han.

Feds Mester: Strammere i længere tid er nødvendigt


Mere fra FinansWatch

Klumme: Ny regering skal tænke i nye baner

Uddannelsespolitik bør spille en langt større rolle i at sikre nok kvalificeret arbejdskraft på alle dele af arbejdsmarkedet, mener Nadeem Farooq, underdirektør med ansvar for politik og samfund i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs