FinansWatch

Storbank afviser rygter om exit fra USA

Credit Suisse fejer rygter om et farvel til det amerikanske marked af bordet.

Foto: Credit Suisse/PR

Den schweiziske bank Credit Suisse benægtede torsdag aften ifølge Reuters udmeldinger om, at banken havde planer om et exit fra det amerikanske marked.

På aktiemarkedet falder aktien fredag til sit laveste niveau nogensinde.

”Credit Suisse er ikke på vej ud af det amerikanske marked. Alle udmeldinger om dette, som indikerer det modsatte, er falske og fuldstændig uden belæg,” skrev en repræsentant fra banken torsdag aften.

Lige nu er banken i gang med at finde ud af, hvilke afdelinger der skal lukkes i forbindelse med selskabets anden restrukturering på mindre end et år.

Selskabet forsøger at vinde tilliden tilbage i investorer og vende tilbage til overskud efter en periode præget af tab og fejl. Credit Suisse rækker ifølge Reuters ud til sine investorer for at øge kapitalen.

En analytiker fra Deutsche Bank sagde i sidste måned, at Credit Suisse mangler mindst 4 mia. schweizerfranc for at forbedre selskabets finansielle styrke, finansiere restrukturering og understøtte væksten. Bankens topfolk har meldt ud, at de er tilfredse med selskabets kapitaltilstand.

Det vil give mening for Credit Suisse at sælge ud af afdelinger og skære ned på produkter, mener finanshuset Citi og banken ZKB’s analytikere. Af Citi understreges det, at BNP og Apollo Global Management er blandt investorerne, som viser interesse for at investere yderligere i banken. Hvis dette ikke bliver ført ud i livet, så kan det dog ende med et dyrere exit for Credit Suisse.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs