FinansWatch

Garanti på 100 milliarder blev født med bind for øjnene

Trods ny milliardgaranti fra staten har hverken Finanstilsynet, Nationalbanken eller Erhvervsministeriet overblik over bankers eksponering mod det galopperende likviditetspres i energisektoren.

Allerede i de tidlige forårsmåneder begyndte volatilitet og priserne i elmarkedet at stige voldsomt. Priserne toppede i august, men ligger stadig omkring ti gange over 2020-niveau. | Foto: Thomas Borberg

I måneder har banker stillet ekstraordinært meget kapital til rådighed for deres kunder i energisektoren. Ingen ved, hvor meget det samlet set drejer sig om, men kilder i finanssektoren peger på et stort tocifret milliardbeløb, som kan vokse til et trecifret milliardbeløb i den kommende tid.

I forrige uge annoncerede regeringen, at den sammen med et bredt flertal i Folketinget vil stille 100 mia. kr. til rådighed for energiselskaberne for at forhindre en likviditetskrise, men myndighederne har ikke overblik over, hvor meget kapital der rent faktisk er brug for - og om den nye milliardgaranti er tilstrækkeligt stor til at håndtere likviditetspresset.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs