FinansWatch

Konkurrencemyndigheder holder øjnene åbne for bankers valutakurstillæg

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tager fortsat et tæt kig på bankers valutatillæg, efter Danske Bank og Nordea har sænket tillæggene i kølvandet på påbud. Begge banker har indbragt sagerne for domstolene.

Kundernes betalinger for brug af Visa/Dankort i udlandet er i centrum for påbudene til Danske Bank og Nordea, som Konkurrencerådet langede ud i foråret. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Bank og Nordea har rettet ind, efter Konkurrencerådet i foråret påbød de to banker at sænke deres valutakurstillæg. Og området har fortsat konkurrencemyndighedernes bevågenhed, lyder det fra Michael Høg Riis, kontorchef i Center for Tech under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Påbudene til Danske Bank og Nordea udsprang af en klage over fem bankers tillæg til transaktioner, som kunder foretager på deres Visa/Dankort i udlandet. Undersøgelsen endte med kun at fokusere på Danske Bank og Nordea, som fik besked på at sænke deres valutakurstillæg inden 1. august. Det har de to banker nu gjort.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs