FinansWatch

Analytiker ser gode takter i udlånsvækst hos Ringkjøbing Landbobank

Efter en rigtig flot start på året er det overraskende, at Ringkjøbing Landbobank kan holde tempoet, vurderer analytiker.

Rinkgjøbing Landbobank med John Fisker i spidsen leverede i andet kvartal en udlånsvækst på 25 pct. | Foto: PR / Ringkjøbing Landbobank

Det er stærkt, at Ringkjøbing Landbobank har kunnet holde en høj kadence på udlånsvækst i andet kvartal, når det kommer på bagkant af et rigtig flot første kvartal.

Sådan lyder vurderingen fra Thomas Eskildsen, der er aktieanalytiker i Handelsbanken, efter at Ringkjøbing Landbobank onsdag kunne melde om en vækst på 25 pct. i udlånet i andet kvartal.

”Jeg er overrasket over udlånsvæksten, og lægger vi det sammen, så synes jeg, at han (adm. direktør John Fisker, red) har bevaret momentum,” siger Thomas Eskildsen til Børsen.

”Samtidigt kan man se i udlånsbogen, at han har fået en stor del af væksten via prioritetslån,” siger han til avisen.

Thomas Eskildsen fremhæver, at der også er gang i udlånet indenfor området energiforsyning - herunder vindmøller og biogasanlæg.

Bankens udlån er vokset med 25 pct. til 46,7 mia. kr. Dermed krydser banken Finanstilsynets pejlemærke for årlig udlånsvækst i den såkaldte tilsynsdiamant, hvilket dog ikke bekymrer John Fisker, der påpeger, at en stor del af væksten stammer fra opkøb af kunder fra SEB og BIL.

Ringkjøbing Landbobank øgede på både top- og bundlinje i andet kvartal.

Resultat efter skat lander på 348 mio. kr. i kvartalet mod 291 mio. kr. i samme periode sidste år.

Banken har renteindtægter 390 mio. kr. mod 327 mio. kr. i andet kvartal sidste år. Gebyr- og provisionsindtægterne spæder til med 196 mio. kr. mod 166 mio. kr. i samme periode i fjor.

Ringkjøbing Landbobank overskrider grænse for udlånsvækst: ”Ikke overraskende”

Landbobank-chef om sløjfede minusrenter: Det var mest fordelagtigt

Ringkjøbing Landbobank løfter bundlinjen 20 procent

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs