FinansWatch

USA: Rentefald på recessionsfrygt - rekyl fredag morgen

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 9 basispoint til 3,20 pct. I løbet af torsdagen var den tiårige rente oppe i 3,49 pct., mens 3,18 pct. var bunden.

Indledende rentestigninger torsdag blev sidst på dagen vekslet til fald, da investorerne flygtede ud af aktierne, som droppede tungt, for at finde lidt ly i obligationerne, ligesom investorerne også tilbagerullede nogle af deres væddemål på markant højere renter fra tidligere på ugen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 9 basispoint til 3,20 pct. I løbet af torsdagen var den tiårige rente oppe i 3,49 pct., mens 3,18 pct. var bunden.

Fredag morgen svinger renten tilbage på T-bondmarkedet i Tokyo. Her forrentes den tiårige T-bond med 3,24 pct.

Det er 6 point under niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så også i den første del af handelsdagen sin rente stige til 3,39 pct., men endte med et fald på 10 basispunkter til 3,10 pct.

Fredag morgen ligger den toårige T-bondrente på 3,16 pct. i Tokyo.

Både de amerikanske og de europæiske aktier faldt tungt torsdag, så selv om signaler om tiltagende inflation fra Europa, med renteløft i Schweiz og Storbritannien, indledningsvist pressede de amerikanske renter op, så vendte udviklingen på frygten for recession, da det på sigt alt andet lige vil dæmpe inflationen.

Desuden var renterne efter fredagens brandvarme inflationsdata skudt markant i vejret med den tiårige rente lige under 3,50 pct. og den toårige over 3,40 pct. Især den korte rente var gået kraftigt i vejret, da investorerne indregnede flere og større renteløft fra den amerikanske centralbanks side.

Federal Reserve svarede onsdag igen på inflationsudfordringen med sin største renteforhøjelse i næsten 30 år på 0,75 pct.point, mens bankens prognose for rentebanen pegede på yderligere løft svarende til 2,00 pct.point i resten af året til 3,375 pct., og det kan risikere at udløse en recession.

”Prognosen var helt sikkert høgeagtig og overgik den høje barre, som markedet havde sat,” siger Jonathan Cohn, rentestrateg hos Credit Suisse, til Reuters.

Torsdagens nøgletal var da også til den svage side og pegede isoleret i retning af lavere økonomisk aktivitet.

229.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, hvilket flere end ventet, da der ifølge Bloomberg News var ventet 217.000 nye ledige.

Erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia viste i juni desuden et fald til minus 3,3. Måneden før lå indekset i plus 2,6. Økonomerne havde spået en stigning til indeks 5,0.

Endelig udviklede det påbegyndte boligbyggeri i USA sig i maj også værre end ventet, mens antallet af byggetilladelser faldt.


Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs