
Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige, hvornår Danske Bank dropper negative indlånsrenter.
Det fortæller Carsten Egeriis, adm. direktør i banken, i forbindelse med Folkemødet på Bornholm.
”Det har vendt op ned på det hele, og vi så godt, at vi fik mere normaliseret renteniveau,” siger han.
Han uddyber, at banken imidlertid læner sig op af Nationalbankens styringsrente og de ændringer, der måtte blive besluttet med centralbankchef Lars Rohde i spidsen.
”Men jeg tænker, at det da ikke er usandsynligt, at man kommer til at se nogle renteændringer i Danmark også baseret på, hvad vi ser rundt om i verden,” siger Carsten Egeriis.
”Det er to tredjedele af vores kunder, der ikke betaler negative renter. Som bank har vi en underskudsforretning på grund af de negative renter. Vi vil gerne have positive renter og en normalisering,” siger han videre.
Senest har den amerikanske centralbank, Federal Reserve, løftet sin styringsrente 75 basispoint onsdag. Det er det tredje og største renteløft, som centralbanken har foretaget i år. Også den europæiske centralbank, ECB, er på vej med renteløft.
Indtil videre er det kun Saxo Bank herhjemme, der har vinket farvel til de negative indlånsrenter. Det skete mandag i denne uge.
Banker vil ikke afskaffe negative renter før Nationalbanken
Saxo Bank dropper som første bank de negative renter
Analytiker: Negative renter vil fases ud som ekko efter stigende centralbankrenter
Mere fra FinansWatch
Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"
Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.