FinansWatch

Danske Bank-analytiker ser stærk udlånsvækst i Ringkjøbing Landbobank fortsætte i andet kvartal

Der er store forventninger til, at den seneste tids fremgang i Ringkjøbing Landbobank vil fortsætte. I hvert fald i Danske Bank, fremgår det af analyse.

Foto: PR/Ringkjøbing Landbobank

Ringkjøbing Landbobanks opjustering i fredags var i stor udstrækning ventet, men demonstrerer et fortsat stærkt forretningsmomentum.

Det skriver Danske Bank i en analyseopdatering.

”Stærk udlånsvækst og kundeindløb driver indtjeningsstøtte ikke kun for 2022, men også for 2023-24. Ringkjøbing Landbobanks evne til at levere fremragende organisk momentum, toppet med mindre opkøb er uden sammenligning,” skriver Danske Bank i notatet.

Danske Bank venter fortsatte støtte til nettorenteindtægterne fremad, og noterer i den forbindelse, at sektordata for april har vist en vækst på 26 pct. i indenlandsk udlån hos danske banker.

”Danske SME-virksomheder fortsætter med at opbygge lagre, hvilket vil give fortsat stærk kreditefterspørgsel forude i tillæg til fortsat stærk kundetilgang og stigende renter i andet halvår 2022 og 2023, hvilket estimeres vil føje 11 mio. til nettorenteindtægterne i 2024,” skriver Danske Bank.

Ringkjøbing Landbobank opjusterede fredag til et resultat før skat i 2022 på 1550-1800 mio. kr. mod tidligere ventet 1300-1650 mio. kr.

Efter opjusteringen gentager Danske Bank anbefalingen ”køb” med et kursmål på 1100 kr.

Aktien i Ringkjøbing Landbobank stiger tirsdag 1,3 pct. til 869 kr. efter en stigning fredag på 4,3 pct.John Fisker har fået mere ro i maven: ”Den positive udvikling er fortsat i andet kvartal”

Ringkjøbing Landbobank opjusterer og lover nyt rekordår

Sparekassen Kronjylland åbner sin ottende filial på Sjælland

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs