FinansWatch

Lille vestjysk sparekasse tager stikket hjem til Årets Finansvirksomhed

Årets Finansvirksomhed: Det var Stadil Sparekasse, som blandt Danmarks mindste banker og sparekasser kunne tage trofæet med hjem fra kåringen af Årets Finansvirksomhed blandt de små pengeinstitutter.

Stadil Sparekasse med Janus Vestergaard i front er årets finansvirksomhed blandt de mindre pengeinstitutter. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard, Watch Medier

Årets Finansvirksomhed blandt de mindre banker blev i 2022 Stadil Sparekasse, som har til huse i den vestjyske by Stadil. Sparekassen skiller sig ud fra konkurrenterne på flere forskellige områder, lød det i begrundelsen fra FinansWatch og EY, der sammen uddeler prisen.

”Banken er bedst blandt de små banker målt på både udvikling i indtjening pr. omkostningskrone, egenkapitalforrentning samt vækst i toplinjen både det seneste år og over en femårig periode,” fremgik det af begrundelsen, der fortsatte:

”Stadil Sparekasses egenkapitalforrentning i 2021 var på 11,3 pct., hvilket er et godt stykke over kategoriens gennemsnit på 6,8 pct. Tilsvarende har banken opnået en vækst i nettorente- og gebyrindtægter på 126 pct. siden 2017, mens gennemsnittet for kategorien er 44 pct.”

Udover Stadil Sparekasse var også Sønderhå-Hørsted Sparekasse - der torsdag har 150 års jubilæumsfest - og Borbjerg Sparekasse nomineret.

Det var sparekassens adm. direktør, Janus Vestgaard, som tog imod prisen.

”Vi har fokuseret på det, vi er gode till og lagt det til side, som vi ikke kan. Vi tager kunderne seriøst, arbejder med dem og giver dem få men gode produkter til gode priser. Det virker,” sagde han til FinansWatch efterfølgende.

Vinder I også næste år?

”Det er svært at sige, vi er også underlagt markedskræfterne og kan mærke et boligmarked som ikke er så stærkt. Det vil tiden vise.”

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs