FinansWatch

T-bond: Renter i vejret efter ny inflationsbekymring

Onsdag morgen stiger renten den tiårige toneangivende amerikanske statsobligation et enkelt basispoint til 2,86 pct. på markedet i Tokyo.

Fornyet frygt for overophedning i den globale økonomi, efter endnu et inflationschok, denne gang fra eurozonen, kombineret med solide amerikanske data sendte investorerne ud af amerikanske obligationer, hvorfor kurserne faldt, og de effektive renter steg.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 11 basispoint sammenlignet med fredag til 2,85 pct., hvilket var 2 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Henover tirsdagen blev den tiårige rente handlet i intervallet 2,80 og 2,88 pct.

Onsdag morgen stiger renten den tiårige toneangivende amerikanske statsobligation et enkelt basispoint til 2,86 pct. på markedet i Tokyo.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente tikke op med 8 basispunkter til 2,56 pct. Med udviklingen tirsdag stejlede rentekurven til godt 28 point mod 26 point mandag, hvilket typisk anses som et tegn på øgede langsigtede vækst- og inflationsforventninger.

Den toårige statsobligation stiger ligeledes et basispoint til 2,57 pct. på markedet i Tokyo.

De høje oliepriser skubbede igen til bekymringen for den tårnhøje inflation, og data fra Europa tidligere tirsdag gjorde det samme, da forbrugerpriserne i eurozonen i maj steg med 8,1 pct. mod ventede 7,8 pct. og mod 7,5 pct. i april.

Samtidig overraskede den amerikanske forbrugertillid positivt i maj med et fald til 106,4 fra 108,6 måneden før, men sammenlignet med et ventet drop til 103,5 ifølge Bloomberg News.

Indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, udviklede sig desuden med et indeks på 60,3 bedre end ventet i maj, da der her var spået et indeksfald til 55,0 fra 56,4 i april.

Investorerne ser samtidig frem mod fredagens vigtige jobrapport for maj, hvor fokus vil være på jobskabelsen, fortsatte begrænsninger i arbejdsudbuddet og lønstigningerne.

”Vi kigger efter jobs uden for landbruget senere på ugen og den gennemsnitlige timeløn, da de næste data vil vise, at arbejdsmarkedet stadig er meget varmt, og at lønpresset stadig er højt,” siger Zachary Griffiths, rentestrateg hos Wells Fargo Securities, til Reuters.

”For os indregner markedet ikke en høj nok slutrente. Så det vil fortsætte med at skubbe de effektive højere og rentekurven fladere.”

Fredagens offentliggøres ventes at vidne om et fald i ledigheden til 3,5 pct. fra 3,6 pct. i april, 325.000 nyskabte arbejdspladser uden for landbruget mod 428.000 måneden før, og en stigning i timelønningerne på 5,2 pct. på årsbasis, hvilket ville være en opbremsning fra 5,5 pct. i april.


Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs