FinansWatch

JPMorgan opjusterer forventninger til nettorenteindtægterne

Storbanken JPMorgan forventer at årets nettorenteindtægter vil overstige 56 mia. kr. (Opdateret)

Storbanken JP Morgan forventer højere nettorenteindtægter i år. | Foto: https://www.jpmorgan.com/contact-us/media

JPMorgan har startet dagen med en kursstigning på 3 pct., efter at storbanken har opjusteret sine forventninger til nettorenteindtægterne samt efter at topchefen er kommet med beroligende nyt om den amerikanske økonomi.

Den New York-baserede bank venter ifølge Bloomberg News nu, at nettorenteindtægterne eksklusive Markets-forretningen vil stige med 26 pct. i år til mere end 56 mia. dollar mod tidligere ventet prognose på mere end 53 mia. dollar. I forbindelse med årsregnskabsaflæggelsen i januar var prognosen på 50 mia. dollar.

Bankens topchef, Jamie Dimon, indikerede dog allerede i sidste uge, at banken ville hæve sit estimat som følge af udsigterne til, at den amerikanske centralbank vil fortsætte med at hæve sin ledende rente.

JPMorgan har haft en god start på året, vurderer finanshuset Credit Suisse med henvisning til opjusteringen af nettorenteindtægtsprognosen sammen med en flad udvikling i udgifterne og en normalisering af kreditomkostningerne.

Stormskyer over økonomien kan forsvinde

Der er store bekymringer for en forestående recession, men Jamie Dimon siger, at den amerikanske økonomi forbliver stærk samt at potentielle vækstforhindringer ikke er hugget i sten.

”Jeg kalder det stormskyer, fordi de er stormskyer. De kan forsvinde, ”siger Jamie Dimon i forbindelse med mandagens investordag.

Penge- og finanspolitisk stimuli har styrket økonomien, men modvirkende kræfter herunder høj inflation og stramning af pengepolitikken, skaber en kombination, der ikke er set før, siger JPMorgans topchef.

En recession er mulig, men i modsætning til tidligere nedgangstider vil det være på grund af den unikke blanding af økonomiske forhold, der påvirker økonomien, siger han.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs