FinansWatch

ECB’s Knot tilslutter sig renteforhøjelse til juli - kan blive stor

Medlem af Den Europæiske Centralbanks Styrelsesråd Klaas Knot støtter en rentestigning på et kvart procentpoint i juli, og han vurderer endda, at en større renteforhøjelse kan være berettiget, hvis data viser en forværring af inflationen.

Det siger han i et interview til hollandsk fjernsyn, skriver Bloomberg News.

Knot, der er en af styrelsesrådets mest høgeagtige stemmer, siger, at han i øjeblikket ikke forestiller sig en global recession, men at folk vil opleve højere inflation i de næste par måneder, samt at en normalisering af pengepolitikken er den ”eneste mulighed”.

”Den første renteforhøjelse bliver nu indregnet til det pengepolitiske møde den 21. juli, og det virker realistisk,” siger han.

”Baseret på nuværende viden, vil min præference være at hæve vores styringsrente med et kvart procentpoint. Medmindre nye indkommende data i de næste par måneder tyder på, at inflationen øges yderligere Hvis det er tilfældet, kan en større stigning ikke udelukkes,” fortsætter Knot.

Her vil det logiske skridt ifølge Knot være en renteforhøjelse på 0,50 procentpoint.

Efter Knots kommentarer indregner pengemarkederne nu renteforhøjelser på samlet set 106 basispoint i år, skriver Bloomberg News med henvisning til swaps knyttet til ECB’s beslutningsdatoer.

Inflationen i eurozonen er i øjeblikket 7,5 pct. - næsten fire gange Den Europæiske Centralbanks mål på 2 pct.

De øgede forventninger til renteforhøjelserne i år løfter også den fælleseuropæiske valuta, euro, til 1,0518 dollar fra 1,0453 mandag eftermiddag og et lavpunkt tirsdag morgen i 1,0433 dollar.


Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs