
I takt med at kravene til indsatsen mod hvidvask er blevet øget har en ny medarbejdertype fundet vej til de danske banker. For at blive Anti Money Laundering-specialist (AML) skal man ikke have en finansiel uddannelse, og man bliver ofte ansat i projektstillinger i forbindelse med, at bankerne skal gennemføre for eksempel ”Know your costumer”- tjek (KYC) af deres kunder.
”For at være bankrådgiver, skal du have en speciel uddannelsesmæssig baggrund som udgangspunkt. Er du revisor, skal du have en uddannelse. Men det her er et nyt område, og der findes ikke en decideret uddannelse dertil endnu. Derfor kan den her slags profiler komme med forskellige baggrunde,” siger Mikael Dines Bagenkop, der er markedschef for finans i rekrutteringsfirmaet Moment.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app
Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.
Start et gratis virksomhedsprøveabonnementMere fra FinansWatch
Ny ATP-topchef skal løbe stærkt for at modvirke inflationen: Vores afkast skal opad, hvis vi skal følge med
Opskrivning af pensionerne sidste år, som ATP kaldte ”historisk”, er blevet indhentet af inflationen og mere til. Ny topchef stiller sig i spidsen for ATP i en tid, hvor ny forretningsmodel skal sikre et højere afkast, og hvor ATP’s samlede betydning for pensionisternes økonomi de kommende år vil svinde ind.
Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter
Pensionister i pengenød: Det undrer ikke brancheorganisation F&P, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) beder Finanstilsynet om at se nærmere på, om reglerne trænger til en opdatering, så danske pensionister kan føle sig trygge i pensionstilværelsen. Alligevel håber vicedirektør Jan V. Hansen ikke, at et nærstudie vil føre ændringer med sig.