FinansWatch

Efterspørgslen på økonomiske detektiver er tårnhøj: Banker opfordres til at være ude i god tid

Den lave arbejdsløshed gør det i højere grad vigtigt, at bankerne tænker fremadrettet, hvis det skal kunne lade sig gøre at rekruttere AML-specialister tids nok til projektansættelser - for de går som varmt brød i branchen, fortæller markedschef i rekrutteringsfirmaet Moment.

Miakel Dines Bagenkop fra rekrutteringsfirmaet Moment opfodrer banker til at henvende sig i bedre tid, hvis de mangler AML-specialister til projekter. Den lave arbejdsløshed gør det sværere at tiltrække arbejdskraft. | Foto: PR/ Moment

I takt med at kravene til indsatsen mod hvidvask er blevet øget har en ny medarbejdertype fundet vej til de danske banker. For at blive Anti Money Laundering-specialist (AML) skal man ikke have en finansiel uddannelse, og man bliver ofte ansat i projektstillinger i forbindelse med, at bankerne skal gennemføre for eksempel ”Know your costumer”- tjek (KYC) af deres kunder.

”For at være bankrådgiver, skal du have en speciel uddannelsesmæssig baggrund som udgangspunkt. Er du revisor, skal du have en uddannelse. Men det her er et nyt område, og der findes ikke en decideret uddannelse dertil endnu. Derfor kan den her slags profiler komme med forskellige baggrunde,” siger Mikael Dines Bagenkop, der er markedschef for finans i rekrutteringsfirmaet Moment.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs